Izvor: novasport
28.09.2023 u 07:45
0

ZBOG ZVEZDINOG RASPOREDA NEIZVESTAN TERMIN DERBIJA: Za oba tima važno da ne sudi Jovanović

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde, prvobitno zakazana za juče, otkazana je zbog dana žalosti koji je proglašen zbog događaja na Kosovu i Metohiji, zajedno sa svim preostalim utakmicama 9. kola Superlige Srbije

Kako Crvena zvezda ima izuzetno zgusnut raspored (u oktobru, novembru i decembru mora da odigra najmanje 18 utakmica – 13 u Superligi Srbije i pet u Ligi šampiona), pitanje koje se nameće jeste – kada će crno i crveno-beli moći da odmere snage po 171. put u istoriji

Dodatan problem za Zvezdu predstavlja to što je već jedan meč domaćeg šampionata odložen, i to 8. kola protiv TSC-a koji je trebalo da bude odigran na Marakani. Sa druge strane, i Partizan ima odloženu jednu utakmicu, i to 4. kola protiv ekipe Radničkog iz Kragujevca.

BOMBA U NBA! Lilard se pridružuje Adetokumbu u Milvokiju

A kako, prema propisima Superlige Srbije, utakmice jesenjeg dela moraju da budu odigrane pre 23. decembra, za kada je zakazano poslednje, 20. kolo u 2023. godini, jasno je da postoji veliki problem sa izborom datuma za odigravanje ovih utakmica.

U ovom trenutku dva datuma se nameću kao (čini se) jedini mogući izbor. To su 1. novembar i 6. decembar, termini prethodno rezervisani za utakmice šesnaestine i osmine finala Kupa Srbije.

Problem za odigravanje najveće utakmice srpskog fudbala prvog dana novembra predstavljaju već ranije odloženi mečevi „večitih“, pa je realnije da Partizan tog dana ide u Kragujevac, a Zvezda na svom terenu dočeka TSC, kako ne bismo došli u situaciju da odložena utakmica 9. kola bude odigrana pre susreta iz treće runde. Što nas dovodi do druge opcije i 6. decembra.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter