Izvor: Kurir.rs/Patriot
10.01.2023 u 22:45
0

100 UKRAJINSKIH VOJNIKA STIŽE U OKLAHOMU: Počinje obuka na PVO sistemu Patriot!

Odluka Kijeva da povuče trupe sa bojnog polja na obuku preko Atlantika u SAD je neuobičajena, iako je poslao snage na kratkoročnu obuku u evropske baze za druge složenije sisteme.

Oko 100 ukrajinskih vojnika uskoro će otputovati u Fort Sil u Oklahomi kako bi započeli obuku za upotrebu sistema protiv-vazduhoplovne odbrane Patriot, izjavila su danas dva američka zvaničnika.

NEMAČKA ŠALJE PATRIOT U UKRAJINU: Posle razgovora Šolca i Bajdena, Kijev dobija guseničare Marder i bateriju PVO sistema!

Ukrajina je dugo tražilaPVO Patriot jer može da gađa avione, krstareće rakete i balističke rakete manjeg dometa.

Ukrajnski predsednik Volodimir Zelenski je tokom svoje posete SAD krajem decembra rekao je da će Patriot napraviti značajnu razliku u jačanju odbrane Kijeva od ruske invazije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U Fort Sil će na obuku doći broj ukrajinskih vojnika potrebnih za rad jedne baterije.

Odluka Kijeva da povuče trupe sa bojnog polja na obuku preko Atlantika u SAD je neuobičajena, iako je poslao snage na kratkoročnu obuku u evropske baze za druge složenije sisteme.

SAD su u decembru obećale jednu bateriju Patriota kao deo jednog od nekoliko velikih paketa vojne pomoći Ukrajini. Prošle nedelje Nemačka je obećala dodatnu bateriju Patriot.

Svaka baterija Patriot sastoji se od lansirnog sistema montiranog na kamion sa osam lansera koji mogu da drže do četiri presretača projektila, radara, kontrolne stanice i generatora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter