Izvor: HappyBSC
10.05.2022 u 22:43
0

AKTUELNOSTI na HAPPY TV: Decenijama je na sceni KRVAVI IZVOZ AMERIČKE DEMOKRATIJE! Svi zapadni sistemi informisanja su dizajnirani za PROPAGANDU, a ne za vesti!

Večeras u emisiji AKTUELNOSTI na TV HAPPY gostuju:  Slavenko Terzić, istoričar i akademik, bivši ambasador Srbije u Moskvi,  advokat Branko Lukić i reditelj Dragoslav Bokan.

O rusko-ukrajinskom sukobu, ali i o drugim svetskim dešavanjima govore večeras gosti u emisiji AKTUELNOSTI.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Da li je DAN POBEDE ostao u senci rata u Ukrajini? „Ne postoji kolektivni Zapad, već samo centri moći koji deluju sinhronizovano“

Slavenko Terzić, istoričar i akademik, bivši ambasador Srbije u Moskvi

Kako ocenjuje jučerašnje obeležavanje Dana pobede u Moskvi?

– Za mene, kao istoričara, u pitanju je jedan geopolitički i versko-kulturni projekat Ukrajine. Da bismo mogli razumeti šta se danas dešava, moramo razumeti korene problema. Uvek iza projekta stoje vlade, službe, organizacije koje dugo planiraju projekat i sprovode ga. Ozbiljne države rade na duži tok. Projekt Ukrajina je nastao najmanje krajem 19. i početkom  20. veka. Tri su faktora tu. Prvi faktor je versko-kulturni faktor tj. uticaj rimokatoličke crkve i uticaj ukrajinske grkokatoličke crkve (istureni odred jedne moćne organizacije kao što je rimokatolička) čiji je centar bio u Lavov i ona je glavni politički ideolog ukrajinskog identiteta. Vremenom je njeno sedište preneto u Kijev. Verujem da je ideja te Crkve unijaćenje celog naroda i privođenje Zapadnoj civilizaciji. Drugi je, austrougarski i nemački faktor. U Galiciji se sprovodi snažna polonizacija i germanizacija i rezultat je oblikovanje ukrajinske nacije. To je drugi faktor – nemačko-austrijski. Na Balkanu Austro-Ugarska oblikuje albansku naciju. Isto to što se radi na Balkanu se radi i u Galiciji. Sve ono što su Austrougari i Nemci radili, posle Drugog svetskog rata preuzimaju Anglosaksonci, SAD i Velika Britanija i mi imamo jedan projekat i njegovu upotrebnu vrednost, a to je da bude jedno da bude placdarm prodora Zapada, Anglosaksa, cele militarizovane Evrope protiv Rusije. Treći faktor su boljševici. Prvi put se stvara ukrajinska država posle Prvog svetskog rata i teče jedna zvanična državna ukranizacija. Sve ono što se dešava u Titovoj Jugoslaviji, dešavalo se u Sovjetskom Savezu. Ukrajina je imala ulogu slabljenja ruskog faktora – rekao je u emisiji istoričar i akademik Terzić.

– Sa stanovišta pravoslavnog, slovenskog ugla gledanja, to je jedna tužna tragična priča. Toga ima i u našem slučaju, na primer sa Crnom Gorom. U okviru jednog naroda se ideološkim marketingom i propagandom se stvaraju strašni neprijatelji drugog dela tog naroda….Za mene je ponašanje Evrope, Evropske unije i njihovih činovnika i medija otkrilo jedno neverovatno ružno lice Evrope, a da ne govorim o Americi…Ta ogromna buka propaganda, sakriva istinu, a to je da je Putinu bio u pravu kada kaže da je raspad Sovjetskog Savez jedna geopolitička katastrofa svetskih razmera. On je otvorio ogroman vakum na evroazijskom prostranstvu. Drugo, predsednik Putin pokušava sada da ispravi ogromne promašaje svojih prethodnika posebno u 20. veku, ali i pre. Treće, u toj borbi, Putin, a i svi Rusi, su do te mere stigmnatizovani, da su Rusi postali oličenje zla. Mi u celoj Evropi vidimo jednu segregaciju Rusa, vidimo jedan rasizam. Sada se postavlja pitanje gde je ona tolerancija, sloboda govora i mišljenja, demokratija, uvažavanja drugog prema Rusima. Nema toga. To je za mene jedan strašan poraz Evrope i evropske civilizacije. Drugo, postavlja se pitanje koji je smisao sveg ovoga, ovog rata protiv Rusije? Da li Zapad hoće jedan novi Treći svetski rat protiv Rusije. Imamo vojnu akciju protiv Rusije, imamo jedan ekonomski rat protiv Rusije koji ide na uništavanje ruskog naroda, kulture, civilizacije itd. Imamo propagandni rat tj. stigmatizacije svega što je rusko. I niko se ne zapita. Gde su ti mislioci u evropskoj kulturi i cilizaciji da dignu ruku ili glas protiv ove antiruske histerije, da kažu čemu vodi ovo širenje NATO pakta, koji je smisao militarizacije Nemačke i cele Evrope? Niko ništa ne govori..Stvari su ovde isuviše duboke i ozbiljne i čini mi se da zapadni političari vrlo lakomisleno ulaze u jednu vrlo opasnu situaciju – dodao je istoričar. 

Ističe da su ukrajinski univerziteti, pre svega Kijevski, očišćeni od Rusa. Rekao je i da o ovome niko neće da govori na Zapadu. To se smatra potpuno normalno na Zapadu. Dodaje da je rusofobija jedan pojam koji ide od 18. veka, a u osnovi je reč o verskoj netoleranciji prema istočnom hrišćanstvu, prema Vizantiji, prema pravoslavlju. Dodaje i da politički klišei, netolerancija i stereotipi imaju veliku ulogu danas.

Branko Lukić, advokat

– Ministarstvo istine u SAD jeste dizajnirano da sakrije istinu. Znamo da je decenijama na sceni krvavi izvoz američke demokratije. Mnogi narodi su to videli na svojim leđima i svojim mrtvim glavama. Ali to nikad nije bi razlog da američki mediji pišu i prikažu istinu, to je isključeno, istina se uvek sakriva. Zapadne zemlje traže podršku svog naroda i javnog mnjenja svojim državama, a i tu podršku nije teško dobiti, zbog manipulacija i spinovanja…Svi zapadni sistemi informisanja su dizajnirani za propagandu, a ne za vesti – rekao je advokat Lukić.

Da li je nacizam, kao zlo, kao bumerang- uvek se vrati?

On u emisiji kaže da je nacizam poražen u Nemačkoj. Dodaje da je nacizam pre 30  godina bio i te kako živ u Austriji i Italiji. Dodaje i da su originalni nacizam stvorili Britanci i Amerikanci, ali pre svega Britanci. Tamo nacizam nije poražen. Kaže da tamo ima jak neonacistički pokret, ali je problem, ne toliko u malim minornim skrajnutim segnetnima društva, već jer se taj nacizam umrežio u njihovim vladajućim krugovima, pre svega zbog tog njihovog elitizma, koji nadmeni Britanci uvek osećaju prema svi drugim narodima. 

O ruskim energentima, o sankcijama Rusiji,kao i o tome kome najviše nanose štete te sankcije

– Sigurno da štetu ne bi trebale da imaju SAD koje i profitiraju na prodaji svojih energenata. Sigurno je da evropska zajednica ima veliku štetu, a imaće još veću. Naravno, sankcije će pogoditi i Rusiju. I sad oni svi, i Rusija i evropska zajednica, prilagođavaju se novonastaloj situaciji i mislim da će iz tog prestrojavanja i prilagođavanja vrlo brzo da izađe Rusija, pozitivno. Videli smo da su ogromne količine ruskog gasa i nafte preusmerene prema Indiji i Kini. Kina može da potroši sve svetske energente zbog količine proizvodnje. Jedna trećina gasa prema Evropi ide preko gasovoda koji prolazi kroz Lugansku oblast. Njima (Ukrajincima) su sigurno nešto gadno i mnogo važno obećali, jer vidimo tu nadmoć i tu ljutnju prema onima koje mole za pomoć. Oni diktiraju toj jadnoj Evropi kojoj diktira i Amerika…Vidimo da oni kažu kako neće tolerisati ako njih (Ukrajinu) ne prime u EU. Kako to neće tolerisati? Sad i vidimo kako oni (Ukrajinci ) neće tolerisati. Od sutra ima zavrću jedan od glavnih gasosvoda, i jedna trećina gasa manje će ići u Evropu, ali videćemo još da li će se to desiti – dodao je advokat Lukić u emisiji.

Dragoslav Bokan, reditelj

– Savladavanje tog ogromnog prostora, pogotovo kada vreba smrt sa svih strana, jer sada šalju nenormalne količine oružja Ukrajini, ide sporije, ne može se tako brzo napredovati. Mi imamo nekoliko tragi-komičnih situacija ovde. U centru je jezivo stradanje istine, najveće stradanje, nije naroda, nego istine. Lažni stručnjaci i plaćenici pokušavaju da nas ubede u nešto što je apsolutna laž, to je jedan opšti cirkus gde se jedna laž slaže na drugu. Pokušavaju da nam kažu da je Ukrajina bez razloga napadnuta, da su Ukrajinci žrtve, da je Putin bio racionalan, a da sada odjednom pokazuje tu iracionalnu crtu ponašanja itd. Ti piuni na šahovskoj tabli svaki dan umiru, a imaju porodice, oni stradaju, a Zelenski izigrava najluđi rijaliti šou u istoriji čovečanstva…Jedini koji mu ne bi aplaudirali su oni što su ušli u „Azovstalj“ čeličanu i sada čekaju smrt. Mi slušamo mržnju. Nikad nisam video da narod koji treba da sažaljevam, pokazuje samo mržnju. To je neverovatno, nikad nisam video da narod koji je ugrožen i strada da se ponaša na tako psihopatski način kao oni (Ukrajinci) – rekao je reditelj u emisiji AKTUELNOSTI.

– Ta dehumanizacija protivnika je nešto zbog čega je antisemitizam došao do razmera Dahaua, Aušvica..Upravo zato što kad nekoga dehumanizuješ nemaš osećaj da je to tragedija i zločin…Dehuamanizacija je početak pravog, ozbiljnog, opasnog, kobnog imperijalizma, kolonijalizma, antisemitizma, političkog rasizma, to je uslov, i to radi Zapad – dodao je reditelj.

O mučenjima i ponižavanju zarobljenih ruskih vojnika, o zlodelima koja se čine prema njima

Reditelj u emisiji dalje navodi da nije toliko strašno kada imate zločince koji čine zločine, i znaju da je to zločin, svesni su da čine zločine. Kaže da je ovde strašno što imamo ljude koji uopšte nemaju osećaj o zločinu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter