Izvor: HappyBSC
23.05.2022 u 20:04
0

AKTUELNOSTI na HAPPY TV: „Stvaraju se što bolje pregovaračke pozicije, vojni zarobljenici sa obe strane će postati predmet trgovine“, „Pripadnici „Azova“ su dugo pripremani kao specijalne nacističke snage da pomognu razbijanju jednog društva“

O rusko-ukrajinskom sukobu, u emisiji „AKTUELNOSTI“ razgovaramo sa našim gostima. 

Vanja Vučenović, Akademija za bezbednost i strategiju i Milutin Ilić, predsednik NVO „Geopolitikon“ su gosti večerašnje emisije „AKTUELNOSTI“.

Ruski predsednik Vladimir Putin se sastao sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenko.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

AKTUELNOSTI na HAPPY TV: „Ovo nije specijalna operacija, već PREVENTIVNA AKCIJA“, „Ruski vojnik se viteški odnosi prema protivniku“, „Rusija ima snagu da se suprotstavi zlu silom, ali da ne postane deo tog zla“

Više o ratu u Ukrajini, ali i drugim dešavanjima u svetu pratite u emisiji AKTUELNOSTI.

Milutin Ilić, NVO „Geopolitikon“

O razmeni zarobljenika:

– Sad se stvaraju što bolje pregovaračke pozicije za razmene. Neki zarobljenici, politički činovnici itd. i sa jedne i sa druge strane, će postati predmet trgovine da dođu u što bolju poziciju, u što kvalitetniju razmenu – rekao je predsednik NVO „Geopolitikon“.

– Postoje velike polemike da li je to neki individualni deo nacizma ili je nacizam sveprisutan u Ukrajini. Ja imam svoju jednu teoriju. U prošlom veku su fašizami nacizam doživeli ekspanziju 30ih godina, pa sve do 1942. godine, a već 1945. je postalo stvar prestiža predati se američkoj strani, a ne sovjetskoj, tj. Rusima koji su podneli najveći teret u tom ratu. Onda dolazi do povlačenja do raznih zapadnih centara na zapadu. Iako su neki osuđeni i kažnjeni, veliki broj je dobio useljeničke vize, bili su pripadnici određenih klubova, iamli su  vojne obuke itd. Povremeno bi ih, u svrhu specijalnog rata, koristili ili ubacivali u matične zemlje iz kojih dolaze kao ekstremne nacionaliste. Mislim da su „Azov“ i banderovci jedan takav produkt, kao ustašovci 1991. i 1992. godine. Dugo su pripremani kao specijalne nacističe snage da pomognu razbijanju jednog društva – istakao je Ilić u emsiiji „Aktuelnosti“.

On navodi da nas je istorija učila da se ruska imperija teško pokreće, ali se teško zaustavlja. DOdaje da Rusija neće stati.

Navodi da veruje da Ujedinjene nacije polako umiru, a da je međunarodno pravo pogaženo upravo u Srbiji 1999. godine od strane Zapada.

Vanja Vučenović, Akademija za bezbednost i strategiju

– Belorusija je zemlja koja je odolela svim napadima NATO-a koji se dešavaju sada u Ukrjajini. Beloruski narod je izvojevao veliku pobedu i pružio veliki otpor koji je dostojan svakog divljenja. Beloruski narod je sve vreme, pa i od 1999. godine bila uz Srbiju. Evropa ne shvata preozbiljno pretnje.- istakao je Vanja Vučenović.

– Što se tiče beloruskog predsednika Lukašenka to je jedan razuman potez. Ruska i beloruska strana u ovom sukobu nemaju razloga za brigu. Evropa nije u ovom ratu. Ona je samo „protočni bojler“ ambicija nekih drugih centara moći, pre svega mislim na SAD koje „operišu“ po Ukrajini od 2014. godine i od tada kreće sva zla kob – rekao je Vučenović.

Dodaje da sve što se dešavalo i što se dešava u Ukrajini je mešavina delovanja NATO-a i drugih centara moći. 

O tome da ruske snage kontrolišu Azovsko more:

– Azovsko more je izuzetno važna starteška pozicija za Ruse, jer su tako onesposobili pomorsko ratovanje govoreći sa strane ukrajinskih snaga. Ratni planovi Ruske Federacije se ostvaruju, polako, ali sigurno. Zelenski je najviše štete naneo svom narodu i bespotreno „ušao u avanturu“ sa mnogo jačim protivnikom – naveo je Vučenović.

– Izreka „Šah je igra u kojoj uvek na kraju pobeđuju Rusi, čak iako ne izgleda tako“- čini mi se da je ovde to tako. Doći će do momenta kada će se javiti potreba da se ovo pitanje reši diplomarskim putem. Mislim da će Ukrajina biti ta koja će preklinjati tako nešto, videći da zapadni saveznici neće uraditi ništa da uđu  u direktan sukob sa Rusijom.  Rusija ne zna sa kim ratuje. Zvanično ratuje sa Ukajainom, ali nezvanično sa Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim saveznicima – dodao je Vanja Vučenović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter