Izvor: BSC Happy
26.04.2023 u 19:50
0

NAVALJNI JE TERORISTA? Još 30 godina robije

Zatvoreni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni rekao je u sredu da su istražitelji pokrenuli, kako je rekao, „apsurdni“ slučaj za terorizam protiv njega zbog kojeg bi mogao biti osuđen na dodatnih 30 godina zatvora.

Navaljni, bivši advokat koji se proslavio ismijavanjem elite predsednika Vladimira Putina i optužbama za ogromnu korupciju, služi kombinovane kazne od 11-1/2 godine zbog prevare i nepoštovanja suda po optužbama za koje kaže da su izmišljene da bi ga ućutkali.

NOVA SILA SE BUDI: Turska, Iran, Sirija i Rusija

Četrdesetšestogodišnji opozicioni lider pojavio se u sredu u moskovskom sudu putem video-linka, obučen u crnu rusku zatvorsku jaknu i izgleda mršavo, kao deo slučaja za ekstremizam.

Bio je to prvi put da je viđen u javnosti otkako su njegove pristalice ranije ovog meseca rekle da u zatvoru pati od bolova u stomaku koji bi mogli biti neka vrsta otrova sporog dejstva.

Nasmejao se i šalio sa novinarima dok mu video link nije bio isključen. 

 – Izneli su apsurdne optužbe prema kojima me preti 30 godina zatvora – naveo je on u saopštenju koje su objavile njegove pristalice.

IZDAJNIKA BITI NEĆE: Moskva kažnjava saradnike međunarodnih organizacija

Nije odmah bilo jasno na šta bi se slučaj terorizma mogao odnositi, ali ruska Federalna služba bezbednosti, glavni naslednik KGB-a iz sovjetskog doba, rekla je da Ukrajina i ruski opozicionari iz fonda koji je osnovao Navaljni stoje iza ubistva istaknutog rata bloger u kafeu u Sankt Peterburgu.

Navaljni je rekao da je apsurdno tvrditi da je počinio terorizam dok je bio u zatvoru. On je rekao da će slučaj suditi pred vojnim sudom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter