Izvor: RT Balkan
15.09.2023 u 12:24
0

MOĆNI LIDERI RAZOTKRIVAJU PERFIDNE IGRE U SEKUNDI: Amerika rukama Ukrajinaca koristi kasetnu municiju!

Situacija koju nameću SAD gotovo nikome ne odgovara, pa čak ni saveznicima Vašingtona prema kojima se odnose kao prema podređenima, kazao je ruski predsednik.

PUTINOV DEDA JE BIO LIČNI KUVAR LENJINA I STALJINA? Ove detalja o porodici RUSKOG predsednika niste znali!

Sjedinjene Američke Države rukama ukrajinske vojske koriste kasetnu municiju u punom kapacitetu, iako i same to nazivaju zločinom, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju.

„Vašington veruje da je to zločin, ali daje sebi za pravo da to radi. Upravo to je glavni problem međunarodnih odnosa. Zbog toga nam se ogromna većina zemalja pridružuje u borbi za stvaranje multipolarnog sveta“, pojasnio je predsednik.

Situacija koju nameću SAD gotovo nikome ne odgovara, pa čak ni saveznicima Vašingtona prema kojima se odnose kao prema podređenima, naveo je Putin.

Već 300.000 dobrovoljaca prijavilo se za učešće u Specijalnoj vojnoj operaciji (SVO) u Ukrajini, dodao je Putin i istakao da su ti hrabri ljudi spremni da žrtvuju živote za otadžbinu, štiteći interese Rusije.

Amerika je sama sebi najveća pretnja
Rusija ne predstavlja pretnju nikome, za razliku od SAD koje same kažu da pretnje dolaze iz Bele kuće, kazao je Putin.

„Najveću pretnju, koja postoji u svetu, stvaraju današnje vladajuće elite, koje same o tome govore. Pre nekoliko godina bivši ministar odbrane, gospodin Gejts ako se ne varam, kazao je da najveća pretnja samoj Americi dolazi sa teritorije na kojoj se nalazi Kapitol, po mom mišljenju, ili Bela kuća“, ukazao je lider Rusije.

Sjedinjene Američke Države su na rečima jake, pozivaju na mirovne pregovore, a zapravo pokušavaju sve da reše silom, sankcijama, finansijskim ograničenjima, pretnjama ili ratom, kazao je Putin.

Rusija nikada nije odbila pregovore
Tako je prokomentarisao izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o mirovnim pregovorima koji je rekao da će „Rusija i Ukrajina otplesati svoj tango“.

„Amerikanci sami ne znaju da plešu. Tango je prava umetnost, ali Ukrajina ne sme da zaboravi svoj nacionalni ples ‘gopak’, jer će na kraju svi igrati ‘barinju’ ili ‘kazačok’, tradicionalne igre slovenskih naroda SSSR. U suprotnom će igrati kako joj drugi sviraju“, ističe Putin.

Rusija nikada nije odbila pregovore, ako je druga strana spremna neka kaže direktno i napravi korak ka tome, zaključio je.

Rusija je sve nadomestila
U Rusiji je ekonomija stabilna i pouzdana, rekao je predsednik Rusije.

Prema njegovim rečima, stanje u ekonomiji Ruske Federacije odražava se i na situaciju u Belorusiji, s obzirom na to da su obe članice Savezne države i da imaju zajedničke interese i obaveze u određenim sferama, o čemu je na današnjem sastanku bilo reči.

„Naši evropski partneri kažu da su bili prinuđeni da smanje saradnju sa nama, zbog toga sada trpe gubitke, izgubili su ogromnu korist“, ističe Putin i tvrdi da je Rusija sve nadomestila i da će se u skorijem periodu otvoriti ogromna preduzeća na globalnom nivou.

Putin je beloruskog kolegu informisao i o temama nedavnog sastanka sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom i preneo mu ono što je tada rečeno o situaciji u regionu i Ukrajini.

„Belorusija, Rusija i Severna Koreja treba da razmišljaju o trojnoj saradnji“, predložio je Lukašenko.

Podsetimo, današnji susret Putina i Lukašenka je jedan od redovnih sastanaka ruskog i beloruskog predsednika u kojima razgovaraju o odnosima i interakciji Moskve i Minska „pre svega u ekonomskoj sferi“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter