Izvor: RT Balkan
15.09.2023 u 12:46
0

RUSKI DIPLOMATA IH JE OGOLIO DO SRŽI: Ukrajina je lider po privlačenju pažnje – dobila milijardu dolara više od Avganistana

Samostalni ekonomski i poljoprivredni razvoj afričkih zemalja su decenijama namerno ograničavale nekadašnje metropole, ističe ruski diplomata.

Ukrajina je ove godine od UN dobila oko 1,8 milijardi dolara, što je milijardu dolara više od pomoći Avganistanu i 300 miliona dolara više nego za podršku napaćenom stanovništvu Sirije, ističe stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti svetske organizacije.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je „lider po privlačenju pažnje“, a narod Avganistana je na svojoj koži osetio „eksperimentalnu demokratizaciju“ Amerike i NATO-a, navodi se na na sajtu stalne misije.

„Mnogi od ovih ljudi, kao što znamo, sada u očaju pristaju da prodaju organe, a neke porodice prodaju decu kako bi našle sredstva da prehrane ostatak porodice. Ali neke naše kolege ne vole da pričaju o tome“, istakao je.

Pomenuo je i situaciju u afričkim državama, čiji su samostalni ekonomski i poljoprivredni razvoj decenijama namerno ograničavale nekadašnje metropole.

„Zapadni donatori nemaju drugog izbora nego da traže načine da prebace finansijsku odgovornost za posledice kriza koje su izazvali u svim delovima sveta na druge i osiguraju mogućnost daljeg sponzorisanja državnih udara i ratova za dobrobit svojih fondova i kompanija za proizvodnju oružja“, objašnjava Nebenzja.

Pružanje humanitarne pomoći ljudima u nevolji ostaje jedna od najvažnijih komponenti aktivnosti UN i njenih specijalizovanih struktura, ističe Nebenzja.

„U kontekstu povećanja globalnih humanitarnih potreba, opravdano se postavlja pitanje dodatne podrške, uključujući i finansijsku, za realizaciju relevantnih projekata i programa UN“, zaključuje ruski diplomata.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter