Izvor: Novosti
18.03.2024 u 23:00
0

AMERIKA U STRAHU OD RUSKOG I KINESKOG NAORUŽANJA: Promenili ploču, sad pozivaju na PREGOVORE

SAD žele odmah bez preduslova da započne bilateralne razgovore sa Kinom i Rusijom na temu kontrole naoružanja, rekla je ambasador Amerike u UN Linda Tomas-Grinfild na sednici Saveta bezbednosti.

– Sjedinjene Države žele da stupe u bilateralne razgovore o kontroli naoružanja sa Rusijom i Kinom, odmah i bez uslova. Sve što treba da uradite jeste da kažete “da” i da sednete za pregovarački sto u duhu dobre volje, rekla je Tomas-Grinfild.

Kako je krajem februara rekao Vladimir Putin , Moskva vidi da zapadne zemlje, s jedne strane, pozivaju na strateški poraz Rusije, a sa druge, navodno, žele da pregovaraju sa njom o strateškoj stabilnosti. Predsednik je naglasio da je to nemoguće.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da sada dijalog o strateškoj stabilnosti može biti samo iskren, a ne onakav na koji su SAD navikle. On je dodao da se poverenje ne može vratiti u uslovima u kojima je Rusija otvoreno proglašena neprijateljskom državom i pretnjom koja mora biti uništena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter