Izvor: Informer-Bsc Happy
19.03.2024 u 07:08
0

PUTIN NAJAVIO RADIKALNE PROMENE: Pomeraju se granice Rusije za nekoliko stotina kilometara

Oružane snage Ukrajine, ako se nastavi granatiranje ruske teritorije, moraće da se pomere dublje u Ukrajinu za najmanje 250 kilometara, odbrojavanje će početi od granica novih regiona, i to će biti sanitarna zona o kojoj je govorio ruski predsednik, rekao je za RIA Novosti savetnik šefa DNR Jan Gagin.

Ranije predsednik Rusije Vladimir Putin, odgovarajući na pitanje o mogućnosti preuzimanja kontrole nad Harkovskom oblasti u vezi sa granatiranjem Belgoroda, nije isključio stvaranje sanitarne zone na teritorijama koje danas kontroliše Kijev. Ovu bezbednosnu zonu, rekao je on, biće teško prevazići oružjem, pre svega stranog porekla.

– Potrebna nam je sanitarna zona upravo u dometu oružja najvećeg dometa koje neprijatelj ima. Shodno tome, ova sanitarna demilitarizovana zona treba da ide od prvobitnih granica Rusije duboko u teritoriju neprijatelja. Koji je domet najvećeg dometa oružje u Ukrajini? To je oko 250 kilometara. Minimalno na takvoj udaljenosti moramo da obezbedimo naše granice od mogućih neprijateljskih napada – rekao je Gagin.

On je objasnio da bi takva sanitarna zona mogla biti stvorena ako ne prestane granatiranje ruskih regiona od strane ukrajinske vojske. Istovremeno, istakao je sagovornik agencije, postoji i drugi scenario: neprijatelj „dobrovoljno povlači trupe od ruskih granica“ na naznačenih 250 kilometara.

– Ili će naše trupe to da obezbede silom. I ne radi se samo o Harkovskoj oblasti. Teritorija Ruske Federacije uključuje DNR, LNR, Hersonsku i Zaporošku oblast – santiarna zona će morati da se udalji od granica ovih subjekata  – napominje sagovornik agencije.

Gagin je naglasio da su Belgorod, kao i Donjeck, ruski gradovi koji su podložni granatiranju ukrajinskih oružanih snaga , zbog čega će, ukoliko se takvi napadi nastave, Rusija biti prinuđena da se „pomeri dalje – dublje u Ukrajinu“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter