Izvor: BSC Happy-B92
20.03.2024 u 16:21
0

AMERIKA U STRAHU: Šojgu najavio KRUPNE KORAKE

Rusija je objavila da njeni vojnici potiskuju ukrajinske snage i da će do kraja ove godine biti pojačane sa dve nove armije i 30 formacija.

Rusija je prethodno povukla deo svojih snaga na istoku i jugu pošto je bila raspoređena na prevelikoj teritoriji, ali je od tada napredovala protiv ukrajinske vojske, koja je prošle godine pokrenula neuspešnu kontraofanzivu.

Rusijja kontroliše nešto manje od petine teritorije Ukrajine, a ruski predsednik Vladimir Putin je naredio da vojska napreduje dalje nakon što je prošlog meseca zauzela istočni grad Avdejevku.

„Grupe ruskih vojnika nastavljaju da potiskuju neprijatelja sa svojih pozicija“, rekao je generalima ministar odbrane Sergej Šojgu. „SAD i njihovi sateliti su izuzetno zabrinuti zbog uspeha ruskih oružanih snaga“, dodao je on.

Šojgu je takođe najavio da će Rusija, koja je regrutovala stotine hiljada plaćenika, stvoriti dve nove armije i 30 formacija, uključujući 14 divizija i 16 brigada.

Vođe zapadnih obaveštajnih službi veruju da je rat na prekretnici. Kijevu je potrebno više oružja od zapadnih saveznika kako bi izbegao dalje poraze na bojnom polju.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je u utorak da je opstanak Ukrajine u opasnosti, a Ukrajina razmatra novi zakon o mobilizaciji jer joj nedostaje vojnika spremnih za borbu. Uz to, pomoć iz Vašingtona je zaustavljena međustranačkim sporovima uoči predsedničkih izbora u novembru.

Uoči ruskih izbora prošle nedelje, Ukrajina je pojačala svoje napade na ruske pogranične regione, napadajući i rafinerije.

Šojgu je rekao da je Rusija povećala bezbednost u vladinim zgradama i da je takođe pojačana protivvazdušna odbrana. Ruski ministar tvrdi da je Rusija tokom izbora oborila 419 ukrajinskih dronova i 67 raketa.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter