Izvor: Alo-BSC Happy
20.03.2024 u 19:36
0

NEVEROVATNO PRIZNANJE ČLANICE NATO: Ova zemlja konačno potvrdila da je Rusiju NEMOGUĆE POBEDITI

Premijer Slovačke Robert Fico izjavio je da žali zbog toga što na samitu Evropske unije, planiranom za 21. i 22. mart, niko neće govoriti o miru u Ukrajini, nego će svi govoriti samo o ratu.

Sutra imamo pregovore u Briselu, a o Ukrajini ćemo, naravno, razgovarati nekoliko sati. Tamo nijednom neće biti izgovorena reč ‘mir’, već samo ‘rat’, ‘oružje’, ‘patrone’. Gde ćemo biti za tri godine? Tamo gde smo i sada“, rekao je Fico poslanicima slovačkog parlamenta uoči samita.

On je naglasio da se Slovačka zalaže za što skorije uspostavljanje primirja u Ukrajini.

„Naše pitanje je jednostavno: nije li bolje 10 godina pregovarati, čak i uz rizik da pregovori u nekom trenutku budu zaustavljeni, a ratna dejstva nnastavljena, nego da se dopušta ljudima da i dalje ubijaju jedni druge? Pitate me za plan o miru: pod hitno obustaviti vatru, početi pregovore i dogovoriti se o nečemu što će odgovarati svima. Šta je danas potrebno Ukrajini? Potrebne su joj garancije bezbednosti? Šta kažu Rusi? Potrebne su im garancije bezbednosti? Verujete li u to da će Rusija otići iz Donbasa i Luganska? To je naivno. To je nemoguće. Oprostite, ali to je politička realnost. Mislite li da će Rusija otići s Krima? To je prosto nemoguće“, dodao je Fico.

Prema njegovim rečima, na bojnom polju nije moguće poraziti Rusiju.

„U običnom ratu, koji se sada vodi u Ukrajini, nikada nećete uspeti da pobedite nuklearnu državu. Nikada. Tačka“, zaključio je Fico.

On je, takođe, rekao da se nikada neće složiti sa članstvom Ukrajine u NATO-u.

„Nikada. Neophodno je da Ukrajina bude neutralna, kao tampon zona između zemalja NATO-a i Rusije. Tada će to biti bezbedno“, naveo je Fico, prenosi Sputnjik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter