Izvor: Alo.rs
12.02.2024 u 11:28
0

NAZVAO GA IMBECILOM, A SAD SU KAO FAMILIJA? Argetinski predsednik šokirao svet (VIDEO)

Argentinski predsednik Havijer Milej danas će prvi put biti primljen u audijenciju kod pape Franje, njegovog sunarodnika iz Buenos Ajresa, kako bi izgladili odnose u trenutku kada njihova rodna Argentina prolazi kroz tešku ekonomsku krizu.

PAPA FRANJA ĆE SE DANAS SASTATI SA ČOVEKOM KOJI GA JE NAZIVAO IMBECILOM: Detalji istorijskog susreta

Taj 53-godišnji ultraliberalni ekonomista će biti u svojoj prvoj službenoj poseti Rimu, dva meseca nakon stupanja na čelo države.

Očekuje se da će na audijenciji dva čelnika razgovarati o mogućoj poseti pape Franje Argentini u kojoj nije bio od izbora za papu i stupanja na čelo Katoličke crkve 2013.

Nakon što je prošle godine u kampanji optužio poglavara Vatikana za mešanje u politiku, Milej je ublažio svoj ton.

Nazvao papu imbecilom

Milej je tokom svoje predsedničke kampanje nazvao Franju, bivšeg nadbiskupa Buenos Ajresa, „imbecilom“, pa ga je optužio za promovisanje komunizma. Međutim, potom se izvinio kazavši da ga „poštuje kao poglavara Katoličke crkve, kao poglavara države i kao duhovnog vođu velike većine Argentinaca“.

Papa je rekao da nije pridao previše pažnje njegovim uvredama i da je važno što političar radi kada je na položaju, a ne ono što govori u kampanji.

U novembru ga je Franja nazvao i čestitao mu na izbornoj pobedi.

Juče su se zagrlili na misi u bazilici sv. Petra tokom kanonizacije prve argentinske svetice, časne sestre i misionarke iz 18. veka poznate kao Mama Antula, koja se odrekla porodičnog bogatstva i posvetila se jezuitskim duhovnim vežbama, u vrijeme kada su jezuiti bili prognani iz Argentine.

Papa nije propustio priliku da se našali na račun argentinskog predsednika.

– Jeste li se ošišali – upitao je papa Mileja.

Milej, samozvani anarhokapitalista, sastaće se i sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni i predsednikom Serđijom Matarelom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter