Izvor: Alo.rs
12.02.2024 u 11:12
1

STRAH I STREPNJA SE UVUKLE U KOSTI: Da li je zaista spreman na ovo? (VIDEO)

Izjava bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa o planovima za „ohrabrivanje ruskih napada“ na zemlje NATO izazvala je zabrinutost među evropskim političarima, piše Vašington post.

„NE SHVATA DA JE JOŠ ŽIV“: Tramp brutalno opleo po Bajdenu – ovo boli

– Trampovi komentari koji kritikuju NATO iritiraju saveznike i izazivaju strahove u Evropi – navodi se u članku.

Neki političari EU rekli su da retorika bivšeg šefa Bele kuće predstavlja pretnju po bezbednost kontinenta i napomenuli da je to još jedno podsećanje na potrebu da se manje oslanjamo na Vašington, piše VP.

– Svi treba da pogledaju ovaj Trampov video i onda shvate da Evropa možda uskoro neće imati drugog izbora osim da se brani – rekao je član Bundestaga Norbert Rotgen.

Zauzvrat, letonski predsednik Edgars Rinkevičs rekao je da nije plaćen da brine o takvim izjavama i pozvao Evropu da troši više novca na odbranu.

Dan ranije Tramp je rekao da neće sprečiti Rusiju da napada zemlje NATO-a ako odbiju da ispune svoje finansijske obaveze prema alijansi.

Putin je u intervjuu Karlsonu detaljno objasnio da Moskva nema nameru da napadne zemlje bloka, posebno Poljsku , Letoniju ili druge baltičke države , a u zapadnom društvu političari redovno plaše svoje stanovništvo ruskom pretnjom, skrećući pažnju. od unutrašnjih problema.

Ruski lider je rekao i da su 2008. godine zemlje NATO-a otvorile vrata Kijevu u svoj savez, ali Rusija nikada nije pristala da Ukrajina bude u alijansi. Pored toga, primetio je da je Vašington vršio pritisak na druge zemlje organizacije, promovišući ideju o proširenju alijanse na Ukrajinu i Gruziju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “STRAH I STREPNJA SE UVUKLE U KOSTI: Da li je zaista spreman na ovo? (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter