Izvor: Sputnik Srbija
26.06.2022 u 09:48
0

BAJDEN DOPUTOVAO U NEMAČKU NA SAMIT G7: Ovo su teme o kojima će se raspravljati

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden jutros je doputovao u Nemačku, gde će učestvovati na samitu Grupe sedam industrijski najrazvijenih zemalja (G7) u nemačkom gradu Elmau, u Bavarskim Alpima.

Bajden će svoju posetu otvoriti bilateralnim sastankom sa domaćinom samita, nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a zatim će imati formalne i neformalne razgovore sa liderima Britanije, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Japana i Evropske unije, prenosi AP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On i drugi lideri G7 pokušaće da izgrade strategiju za obezbeđivanje snabdevanja energentima i borbu protiv inflacije, sa ciljem da se spreče posledice sukoba u Ukrajini.

AUSTRIJANCI STRAHUJU OD ESKALACIJE ZARAZE: Čuvena avio-kompanija otkazala brojne letove usled infekcije virusom korona!

Džon Kirbi, portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće, izjavio je da će se samit pozabaviti problemima kao što su inflacija i drugi „izazovi u globalnoj ekonomiji“, prenosi AP.

Među pitanjima o kojima će se razgovarati su ograničenja cena energije, koja imaju za cilj da umanje ruske profite od nafte i gasa, navela je američka ministarka finansija Dženet Jelen, navodi američka agencija.

Zvaničnici bi trebalo da razgovaraju i o tome kako se odgovorno ponašati u vezi sa klimatskim promenama, a istovremeno zadovoljiti kritične potrebe u snabdevanju energijom.

Očekuje se da će Bajden danas zvanično pokrenuti globalno infrastrukturno partnerstvo, koje je nazvao „Izgradimo bolji svet“, sa ciljem da se suprotstavi uticaju koji Kina ima u zemljama u razvoju.

Posle Nemačke, Bajden će u utorak otputovati u Madrid da se sastane sa liderima 30 članica NATO-a kako bi uskladio strategiju o sukobu u Ukrajini, navodi AP.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter