Izvor: Kurir.rs
25.01.2024 u 19:26
0

BAJDEN IMA JASAN PLAN ZA IZRAEL I HAMAS: CIA uključena u pregovore, šta se krije iza kulisa

Američki predsednik Džo Bajden planira da pošalje direktora CIA Vilijema Bernsa u Evropu gde bi trebalo da pomogne u postizanju dogovora između palestinske militantne grupe Hamas i Izraela, objavio je „Vašington post“, pozivajući se na neimenovane izvore.

OGLASIO SE BAJDEN: Odmah reagovao na Trampovu VELIKU POBEDU

Prema pisanju lista, Berns će narednih dana otputovati u Evropu na razgovore sa šefovima izraelske i egipatske obaveštajne službe Dejvidom Barneom i Abasom Kamelom i premijerom Katara Mohamedom bin Abdulrahmanom bin Džasimom el Tanijem.

Očekuje se da će Bernsovi razgovori u Evropi biti zasnovani na njegovim telefonskim razgovorima sa kolegama, kao i na radu visokog zvaničnika Bele kuće za Bliski istok Breta Mekgurka, koji je ranije ove nedelje održao sastanke u glavnom gradu Katara, Dohi i u Kairu.

Egipat i Katar bili su ključni posrednici u pregovorima između Izraela i Hamasa, militantne grupe čiji je smrtonosni prekogranični napad 7. oktobra pokrenuo rat u Gazi, nakon čega je izraelska vojska pokrenula ofanzivu na Pojas Gaze u kojoj su stradale desetine hiljada Palestinaca.

Dve zemlje su pomogle da se uspostavi humanitarna pauza u borbama tokom novembra kada je oslobođeno deo talaca koje Hamas drži u Gazi, dok su, izraelske vlasti zauzvrat, pustile Palestince zatvorene u zatvorima u Izraelu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter