Izvor: SD
11.10.2023 u 07:57
1

BAJDEN IMA POSEBAN ZAHTEV ZA NETANIJAHUA: Američki lider NIKAD direktniji!

Američki predsednik Džo Bajden je navodno tražio od  izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da minimizira civilne žrtve tokom intervencije u Pojasu Gaze, u trenutku kada Izrael nastavlja masovne vazdušne napade i sprema se za potencijalni upad u tu oblast kao odgovor na teroristički napad Hamasa, prenosi „Tajms of Izrael“
BLISKI ISTOK PETI DAN RATA: Izrael pogodio više od 200 ciljeva u Gazi, broj mrtvih premašio 2.000

Bajden je ponudio punu podršku Izraelu u javnom obraćanju u utorak, koje je u Tel Avivu u velikoj meri pozdravljeno, ali je očigledno imao relativno uravnoteženiji ton u telefonskom razgovoru sa Netanjahuom istog dana, navodi izraelski portal.

Američki predsednik je bio direktniji nego u prethodnim pozivima da izraelska vojska treba da radi na izbegavanju civilnih žrtava, prenosi NBC, pozivajući se na dva američka zvaničnika.

Istovremeno SAD rade sa Egiptom na uspostavljanju humanitarnog koridora za palestinske civile, kao i nekoliko stotina američkih građana iz Pojasa Gaze, navodi NBC njuz.

Izraelski ministar odbrane Joav Galan naredio je opsadu Gaze, uključujući zaustavljanje isporuke struje, hrane i vode.

Izraelska vojska je bombardovala prelaz Rafa, blokirajući jedini kopneni izlaz iz ove palestinske enklave u Egipat, što komplikuje napore za uspostavljanje humanitarnog koridora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BAJDEN IMA POSEBAN ZAHTEV ZA NETANIJAHUA: Američki lider NIKAD direktniji!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter