Izvor: happyBSC
23.11.2020 u 10:54
0

BAJDEN IZABRAO OSVEDOČENOG SRBOMRZCA! Prijatelj Bošnjaka novi je državni sekretar SAD (FOTO)

Novi američki predsednik Džo Bajden odlučio je, kako navodi New York Times, da na poziciju državnog sekretara imenuje Entonija Blinkena, dugogodišnjeg saradnika u administraciji kada je u pitanju američka spoljna politika.

Blinken je karijeru u Stej deparmentu započeo još u vreme administracije Bila Klintona. Upravo u tom periodu, prvi veliki zadatak kada je u pitanju američka spoljna politika Blinken je imao u vreme rata u BiH, kao početak karijere, značajno je uticao na njegove stavove povodom mnogih pitanja.


Kadar Hilari Klinton u fotelji savetnika

Pored Blinkena, novi američki predsednik imenovaće još jednog bliskog saradnika na poziciju savetnika za nacionalnu sigurnost. U pitanju je Džejk Salivan koji je bio dugogodišnji saradnik Hilari Klinton, ali i Blinkenov.


Blinken je tokom predsedničke kampanje Bajdena, u februaru ove godine, posetio i bosansko-američku zajednicu i izrazio ogromnu zahvalnost zbog podrške kandidatu Demokrata u trci za predsednika SAD-a.Kako navodi New York Times, Bajden od Blinkena pre svega očekuje da popravi određene odnose kada je u pitanju američka spoljna politika.

Naravno, Blinken će morati raditi i na tome da američkoj spoljnoj politici vrati ugled naročito kada je u pitanju tržišna „utakmica“ s Kinom i situacija na Bliskom Istoku.


Ambasadorka u UN

Očekuje se da će Bajden imenovati Lindu Thomas-Grenfield.

Ona je do sada radila na diplomatskim položajima širom sveta, za ambasadorku u Ujedinjenim nacijama.


Blinken je mnogo pomogao pri razvoju američkih „odgovora“ na političke preokrete i nestabilnosti na Bliskom Istoku, tačnije u Egiptu, Iraku, Siriji i Libiji. Među njegovim novim prioritetima biće ponovo pozicioniranje SAD-a kao pouzdanog saveznika koji je spreman pridružiti se globalnim sporazumima i institucijama, uključujući Pariski sporazum o klimatskim promenama, nuklearni sporazum s Iranom i Svetsku zdravstvenu organizaciju.

SVE O KORONI

SRĐA JANKOVIĆ OBJASNIO DA LI SE RADI O ZAVERI I DA LI JE KORONA PREDVIĐENA 2015. GODINE

OVE MERE SU OD SUTRA NA SNAZI: Prodavnice rade do 21, kafići i tržni centri do 18 sati

BOGDANOVIĆ UPOZORAVA! Epidemiološka situacija veoma ozbiljna, u Areni čitave porodice sa obostranim upalama pluća

GRDONAČELNIK BEOGRADA NAJAVIO SEDNICU KRIZNOG ŠTABA: POSEBNO SE RAZMATRA JEDNO PITANJE

Blinken ima 58 godina i obavljao je dužnost zamenika državnog sekretara za vreme predsedničkog mandata Baraka Obame. O odabiru Blinkena, kao i Sullivana (pogledajte antrfile) ranije je izvestio i Bloomberg News, a očekuje se da će Bajden s njihovim imenima izaći u javnost u narednim danima iako Donald Tramp i dalje odbija izborni poraz.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter