Izvor: Sputnjik
13.07.2023 u 18:51
0

BAJDEN PODMIĆIVAO ERDOGANA? Novinar otkrio zašto je TURSKA OBRNULA ĆURAK za ULAZAK ŠVEDSKE u NATO

Američki predsednik Džozef Bajden obećao je predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu pomoć preko MMF u visini od 11 do 13 milijardi dolara ako Turska ratifikuje zahtev Švedske za prijem u NATO, objavio je američki novinar, dobitnik Pulicerove nagrade Simur Herš pozivajući se na neimenovani izvor.

 – Bajden je dobio ono što mu je bilo potrebno pred samit NATO ove nedelje, preokrenuvši predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana koji je saopštio da će podržati članstvo Švedske u NATO… Bajden je obećao da će MMF obezbediti Turskoj toliko potreban kredit u iznosu od 11 do 13 milijardi dolara – napisao je Herš na platformi Sabstak.

Kako je naveo Herš, odluka predsednika Turske u velikoj meri je bila uslovljena neophodom obnovom infrastrukture u zemlji posle razornog zemljotresa 6. februara.
UKRAJINA GORI A ZELENSKI PIJE KAFU: Tako se „BORI“ dok su GROBLJA PREPUNA – snimak koji je razbesneo UKRAJINCE (VIDEO)
 – Bajden je morao da osigura pobedu, dok je Turska u teškoj finansijskoj krizi – navodi Herš reči izvora.

U Ankari su demantovali navode da je Bajden ponudio Turskoj novac MMF u zamenu za saglasnost o članstvu Švedske u NATO, rekao je za Sputnjik izvor u administraciji predsednika Turske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter