Izvor: HappyBSC
08.11.2022 u 10:19
0

BAJDENOV SAVETNIK SALIVEN VODI TAJNE RAZGOVORE SAD- A SA RUSIJOM O RATU U UKRAJINI: Cilj će vas navesti da dobro razmotrite političko- strateške odluke!

Pozivajući se na dobro obaveštene izvore koji su želeli da ostanu anonimni, američki list prenosi da je sa američke strane u razgovore s ruskom stranom uključen Džejk Saliven, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Džozefa Bajdena.

BAJDEN SAMOUVERENO PRED IZBORE: „Došlo je vreme da se brani demokratija, moć Amerike je tamo gde je oduvek bila – u rukama naroda!“

Na drugoj strani, zvaničnu Moskvu u tim kontaktima predstavljaju Jurij Ušakov, savetnik za spoljnu politiku ruskog predsednika Vladimira Putina, kao i Nikolaj Patrušev, prvi čovek Saveta za nacionalnu bezbednost Ruske Federacije.

– Cij ovih razgovora jeste da se umanji rizik od eskalacije i širenja sukoba, kao i da se drže otvoreni kanali za komunikaciju između Moskve i Vašingtona. Istovremeno, njihov cilj nije da se postigne mirovni sporazum za okončanje konflikta u Ukrajini – prenosi Vol strit džornal. Izvori dnevnika su odbili da pojasne kada je došlo do pregovora i da li su oni bili produktivni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Džejk Saliven je insistirao na održavanju otvorene linije komunikacije s Rusijom, za razliku od drugih visokih zvaničnika Bele kuće koji smatraju da u ovoj fazi kontakti s Moskvom neće biti korisni – rekao je anonimni izvor za dnevnik.

Zanimljivo je da Džejk Saliven nije preuzeo samo vodeću ulogu u koordinaciji američke politike u vezi sa ukrajinskim konfliktom već je i aktivno uključen u diplomatske misije. On je prošle nedelje posetio Kijev, gde se sastao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim. Navodno je Džejk Saliven tom prilikom Zelenskom jasno poručio da bi vlasti u Kijevu javno trebalo da daju signal da su spremne za rešavanje konflikta.

Nuklearno oružje

– U Vašingtonu ne insistiraju na tome da Kijev sedne za pregovarački sto s Rusijom već da jasno pokaže svetskoj javnosti da pokušava da neprijateljstva privede kraju – navodi Vol strit džornal.

Krajem septembra Džejk Saliven je izjavio kako je oštro upozorio visoke ruske zvaničnike da će se Rusija suočiti s „katastrofalnim posledicama“ ukoliko upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini. Njegova izjava je usledila nakon što je ruski predsednik Putin poručio da će Rusija upotrebiti „sva raspoloživa sredstva“ da odbrani svoj narod i teritoriju.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter