Izvor: BSC Happy
15.03.2023 u 11:44
0

BAŠAR AL ASAD PONOVO MEĐU ARAPIMA: Povratak na scenu!

Nedavni zemljotresi u Turskoj i Siriji, koji su izazvali neviđenu štetu, povećali su izglede da se sirijski lider vrati u okrilje arapskog sveta

Široko izbegavani, sirijski lider Bašar al Asad vraća se kao važan činilac u arapskom svetu na Bliskom istoku, ali i na Bliskom istoku uopšte.

Asadovi predstavljaju simbol otpora zapadnim silama već decenijama, dok je Sirija pred krvavi građanski rat bila jedna prosperitetna zemlja.

GOVORIĆE O KRUCIJALNIM TEMATIKAMA: Putin se danas sastaje sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom!

Arapske zemlje pokušavaju da normalizuju veze sa Bašarom, ali ih trenutna sitaucija onemogućava da upumpaju milijarde dolara u obnovu Sirije.

Zemljotres iz februara koji je pogodio Tursku i Siriju, odnevši živote više od 50.000 ljudi, pogoršao stanje već razrušene zemlje, koja je započela svoju obnovu nakon dugogodšnjeg rata.

Dok Zapad ostaje protiv Bašara, ipak nema snažnog saveznika u njegovoj opoziciji, dok se njegova pozicija znatno menja, a mešanje novih relevantnih faktora na Bliskom istoku poput Rusije i Kine, jasno je da će stvoriti novu sliku tog prostora, a definitivno i sveta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter