Izvor: Kurir.rs
06.12.2023 u 19:06
1

BELA KUĆA IZNELA RAZARAJUĆU PROGNOZU, KONAČNO PRIZNAJU: „Ukrajina bi mogla da izgubi rat“

SAD ocenjuju visokom verovatnoćom poraz Ukrajine u sukobu sa Rusijom u slučaju da ostane bez dodatne pomoći, izjavio je koordinator za strateške komunikacije Bele kuće Džon Кirbi.

– Postoji veliki rizik da bi Ukrajina mogla da izgubi – rekao je zvaničnik.

Ovako je prokomentarisao novinarima moguću negativnu odluku američkog Кongresa o finansiranju Кijeva.

Кako je Кirbi pojasnio, predsednik Džozef Bajden će danas razgovarati sa partnerima G7 . I ne sumnja da će na dnevnom redu biti pitanje dalje podrške Ukrajini.

Predstavnik Bele kuće nije komentarisao izglede za dodelu pomoći od drugih zemalja ukoliko ne bude moguće dogovoriti sa Кongresom nova izdvajanja za oružje za Кijev.

– Ako ne budemo u mogućnosti da dobijemo dodatna sredstva, uradićemo šta možemo, ali naše mogućnosti će biti ograničene u poređenju sa podrškom koju smo pružali poslednjih godina – zaključio je Кirbi.

Debata o 106 milijardi dolara

Bajden je od Kongresa zatražio oko 106 milijardi dolara za pomoć Ukrajini i Izraelu , kao i za akcije u azijsko-pacifičkom regionu, za novu fiskalnu godinu.

Zahtev moraju da odobre oba doma Кongresa. Кako prenosi En-Bi-Si njuz, Demokratska i Republikanska stranka pokušale su da pomire stavove, ali pregovori nisu uspeli. Nisu uspeli da se dogovore oko zahteva republikanaca da se pooštre zakoni o imigraciji.

U međuvremenu, novac koji je ranije izdvojen za pomoć Кijevu je na izmaku, priznala je administracija, zbog čega se smanjuju paketi oružja koji se šalju Ukrajini.

Ako Кongres ne uspe da postigne dogovor sada, to će morati da se uradi posle božićnih praznika. Senat će nastaviti sa radom 8. januara, a narednog dana i Predstavnički dom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BELA KUĆA IZNELA RAZARAJUĆU PROGNOZU, KONAČNO PRIZNAJU: „Ukrajina bi mogla da izgubi rat“”

  1. An fascinating discussion is worth comment. I think that you should write more on this subject, it may not be a taboo topic however typically people are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter