Izvor: Srna
06.12.2023 u 19:21
0

PORUČIO ZELENSKOM DA SE UBIJE, PA PRONAĐEN MRTAV: Ovo ga je koštalo života

Bivši ukrajinski poslanik Ilja Kiva pronađen je mrtav u Rusiji, a neimenovani ukrajinski izvor rekao je za Rojters da je za njegovo ubistvo odgovorna Služba bezbednosti Ukrajine (SBU).

Kiva je bio poslanik u ukrajinskom parlamentu pre početka specijalne ruske vojne operacije u februaru 2022. godine, ali je tokom rata bio u Rusiji. Televizija REN javila je da je telo bivšeg poslanika Vrhovne rade Ilje Kive pronađeno u Podmoskovlju.

– Telo poznatog ukrajinskog političara, bivšeg poslanika Vrhovne rade Ilje Kive, pronađeno je u podmoskovskom Odincovu – javila je televizija. Okolnosti i uzroci smrti bivšeg poslanika Rade nisu poznati. Na licu mesta nalaze se pripadnici hitne službe.

Kritikovao zvanični Kijev

Brojni ukrajinski mediji pišu, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Kiva ubijen u Podmoskovlju u okviru „specijalne operacije SBU“. Poslednji post na „Telegramu“ Kiva je posvetio krahu politike Volodimira Zelenskog i pozvao ga da izvrši samoubistvo.

On je poznat po tome što je kritikovao zvanični Kijev, zbog čega je zatražio politički azil u Rusiji. U Ukrajini je optužen za izdaju zemlje. On je prošle godine saopštio da su oficiri ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) i ruske vojne obavještajne službe (GRU) sprečili njegovo ubistvo.

U novembru ove godine, sud u Lavovu osudio je Kivu u odsustvu na 14 godina zatvora uz konfiskaciju imovine. Proglašen je krivim za pozive na „agresivni rat“ i nasilnu promenu vlasti, izdaju i javnu upotrebu komunističkih simbola. On je stavljen na međunarodnu poternicu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter