Izvor:
18.02.2024 u 13:52
0

BIBIJA NIŠTA NE INTERSUJE: Netanjahu još jednom odbacio predlog o palestinskoj državnosti

Kabinet premijera Benjamina Netanjahua saopštio je danas da je on predstavio svojoj vladi rezoluciju u kojoj se odbacuje jednostrano proglašenje palestinske države u odgovoru na navodni američki plan da se predvidi „čvrst rok“ za stvaranje Palestine.

Netanjahu je rekao ministrima da potpišu taj dokument „u svetlu izjava koje su se nedavno čule u međunarodnoj zajednici o pokušaju da se palestinska država nametne Izraelu unilateralno“.

OTKRIVENO GDE JE TELO ALEKSEJA NAVALJNOG: Kraj spekulacija ruski mediji objavili nove informacije

„Izrael odbacuje u potpunosti međunarodne diktate o stalnom rešenju sa Palestincima. Rešenje kao što je to može biti postignuto samo putem direktnih pregovora između strana bez preduslova“, navodi se u rezoluciji, preneli su izraelski mediji.

U dokumentu se najavljuje da će „Izrael nastaviti da se protivi unilateralnom priznanju palestinske države“.

Uz to se ocenjuje da bi takvo prizanje posle masakra 7. oktobra bilo „velika nagrada za terorizam, nagrada bez presedana i sprečilo bi svaki budući mirovnni sporazum“.

Velika Britanija, SAD i druge zapadne zemlje su podržale ideju o nezavisnoj palestinskoj državi, ali su rekle da bi palestinska nezavisnost trebalo da bude deo rešenja do kojeg bi se došlo za pregovaračkim stolom.

Netanjahu je više puta odbacio mogućnost stvaranja nezavisne palestinske države posle rata protiv Hamasa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter