Izvor: TANJUG
30.09.2022 u 13:42
0

BIĆEMO UZ RUSIJU! Lukašenko: „Naš savez je čvršći od NATO-a“

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko istakao je danas da je Belorusija bila i da će biti uz Rusiju i da je njihov savez čvršći od saveza članica NATO.

LUKAŠENKO O MIRU U UKRAJINI: „Moguć za nekoliko dana, samo ako Evropljani to iskreno žele“

– Ne treba da nas optužujete za koagresiju ili nešto drugo. Jesmo bili, jesmo i bićemo zajedno sa našom Rusijom. Naša unija sa Rusijom je čvršća od one iz NATO bloka. Šta drugo očekujete od nas? S tim u vezi, mi kažemo da se nećemo boriti u Ukrajini. Hajde da sarađujemo mirno – poručio je beloruski lider ambasadorima stranih zemalja na današnjoj ceremoniji predaje akreditiva, javila je beloruska agencija Belta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Po Lukašenkovom mišljenju, Ukrajina ne može ni za šta optužiti Belorusiju.

– Nismo mi započeli sukob sa Ukrajinom. Oni su zatvorili svoj vazdušni prostor našim avionima i proglasili ekonomsku blokadu Belorusije, pre nego što su to učinile zemlje Zapada i SAD – rekao je on, dodajući da je Belorusija uvek ispunjavala svoje obaveze prema Rusiji, ali nije uključena u oružani sukob u Ukrajini.

Predsednik Belorusije je podsetio da su tri runde pregovora između Rusije i Ukrajine održane na beloruskom tlu.

– Zašto su pregovori prekinuti, ko ih je prekinuo? Retoričko pitanje“, rekao je on i dodao da je Belorusija učinila sve da zaustavi sukob, ali „nekome je trebalo ovo krvoproliće – preneo je Tas s.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter