Izvor: kurir
20.01.2024 u 08:08
1

BITKA ZA UKRAJINSKU TVRĐAVU! Rusi ušli u Avdijevku, opkoljen grad, kopaju se rovovi!

Ruske trupe uspele su prema nezvaničnim informacijama da probiju ukrajinsku odbranu i prodru u opkoljenu Avdijivku!

Ruske trupe uspele su prema nezvaničnim informacijama da probiju ukrajinsku odbranu i prodru u opkoljenu Avdijevku!

Pojedini ukrajinski kanali na Telegramu upozoravaju da se situacija u strateški ključnom gradu u Donjeckoj oblasti u prethodna 24 sata značajno pogoršala za Kijev.

Situacija na jugu grada izmakla kontroli i da su se ruske jurišne grupe probile duž Soborne ulice u sam grad.

– Ruska vojska je još tamo i pokušava da učvrsti svoje položaje .

DeepState upozorava da je Oružanim snagama Ukrajine hitno potrebna podrška dok se Rusi ne ukopaju i poboljšaju logistiku.

BRITANIJA U PROBLEMU! Narednih godina mogla bi da ostane bez hiljade vojnika

 

 

– Više nema nade za donošenje ispravnih odluka i eliminisanje svih militantnih grupa koje su ušle u Avdijevku.

Ukrajinski novinar Jurij Butusov navodi da je je prema njegovim informacijama ruska vojska uspela da dođe do prvih kuća na periferiji grada.

– Nekoliko grupa Rusa ušlo je bez ikakvih napada velikih razmera samo zato što na tom mestu jednostavno nema dovoljno ljudi i tehničkih sredstava da kontrolišu prilaze – navodi Butusov.

Takav razvoj događaja prema njegovim rečima bio je predvidiv.

– Vrhovni glavnokomandujući (Volodimir) Zelenski je došao i obećao da će rešiti probleme i obezbediti pojačanje na sastanku sa vojnicima, međutim, čak ni minimalno pojačanje nije ispunjeno – navodi Botusov.

Novinar upozorava da će biti prekasno za kontranapad ako Rusi učvrste svoje položaje i da će se ponoviti scenario iz Bahmuta.

– Tada će se gubici povećati i biće prekasno. A odgovornost za neuspeh u Avdijivki biće u potpunosti na Zelenskom – navodi Butusov.

Ruski vojni bloger Ribar navodi da se u Avdijivki vodi borba na bokovima utvrđenog područja.

– Oružane snage Rusije uspele su da probiju odbranu neprijatelja u reonu Kamenke i stignu do ulica Kolosova i Levanjevskog – navodi Ribar.

Komandant Oružanih snaga Ukrajine na jugoistočnom pravcu fronta Aleksandar Tarnavski, podsetimo, nedavno je upozorio da je ruska vojska naglo pojačala napade na tom delu fronta!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BITKA ZA UKRAJINSKU TVRĐAVU! Rusi ušli u Avdijevku, opkoljen grad, kopaju se rovovi!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter