Izvor: BSC HAPPY/ALO.RS
20.01.2024 u 07:27
1

BRITANIJA U PROBLEMU! Narednih godina mogla bi da ostane bez hiljade vojnika

Britanska vojska je u velikoj krizi jer bi broj vojnika koko se prognozira mogao pasti ispod 70.000 za dve godine.

Britanska vojska nastavlja da se bori sa nedostatkom osoblja jer nova analiza tvrdi da će vojska imati manje od 70.000 vojnika u roku od dve godine.

Prema izveštaju, ako vojska održi trenutnu stopu odliva, predviđa se da će broj redovnih vojnika pasti na 67.741 do 2026. godine, što će biti manje od samo snaga za specijalne operacije Sjedinjenih Država.

Tokom perioda od 12 meseci koji je prethodio septembru prethodne godine, ukupna snaga vojske smanjena je sa 79.139 na 75.983, sa većim brojem vojnika koji su otišli ​​u odnosu na one koji su se prijavili, prenosi „Tajms“.

Podaci o regrutovanju i zadržavanju iz Vlade Ujedinjenog Kraljevstva otkrivaju smanjenje snage Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva za 3,3 odsto između 1. oktobra 2021. i 1. oktobra 2022. godine.

Tokom ovog izveštajnog perioda, samo 5.090 pojedinaca pristupilo je redovnim snagama, što predstavlja značajno smanjenje od 29,8 odsto.

ŽELE NASTAVAK KRVOPROLIĆA: SAD su protiv opšteg prekida vatre u Gazi

Ministarstvo odbrane (MO) je nedavno objavilo da je, počev od početka ove godine, Velika Britanija preuzela vođstvo NATO snaga za brzo reagovanje. Otprilike 4.200 britanskih vojnika je u pripravnosti kao komponenta Zajedničke operativne grupe NATO-a veoma visoke spremnosti, osnovane kao odgovor na rusku aneksiju Krima 2014. godine.

Nedavno je ministar odbrane Velike Britanije Grant Šaps izrazio zabrinutost zbog nedostatka raznolikosti u vojsci, naglašavajući potrebu za povećanim naporima za privlačenje i zadržavanje žena, osiguravajući reprezentativniji odraz šireg društva.

Šaps je preneo ove primedbe usred naglašene krize regrutovanja u Oružanim snagama, posebno očigledne u mornarici, koja je doživela nagli pad priliva novih regruta.

Nedavni izveštaji su otkrili da se mornarica takođe bori sa tolikim nedostatkom mornara da je morala da povuče dva ratna broda kako bi ispunila potrebe osoblja za svoju novu klasu fregata, piše britanski „Ekspres“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BRITANIJA U PROBLEMU! Narednih godina mogla bi da ostane bez hiljade vojnika”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter