Izvor: Tanjug
20.01.2024 u 01:28
0

ŽELE NASTAVAK KRVOPROLIĆA: SAD su protiv opšteg prekida vatre u Gazi

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je da se SAD i dalje protive „opštem prekidu vatre“ u sukobu između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze.

„Podržavamo humanitarne pauze da pokušamo da izvučemo taoce i dopremimo više pomoći, ali ne podržavamo prekid vatre u ovom trenutku“, istakao je Kirbi na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

OGLASIO SE HAMAS: Saopštili su stravične vesti

Dodao je da ne veruje da će prekid vatre biti od koristi bilo kome osim Hamasu.

“Mislim da je važno zapamtiti da je 6. oktobra postojao prekid vatre“, zaključio je Kirbi. On je takođe saopštio da su američke snage izvele tri uspešna udara protiv ciljeva Huta u Jemenu.

„Ove akcije su, želim ponovo da naglasim, učinjene u samoodbrani, ali takođe pomažu da međunarodne vode postanu bezbednije i za pomorske brodove i za trgovačko pomorstvo“, naveo je portparol Bele kuće. Prema njegovim rečima, ovo je četvrti put da su SAD preduzele preventivnu akciju u protekloj nedelji na lansere protivbrodskih balističkih projektila Huta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter