Izvor: Tanjug
07.09.2021 u 09:43
0

BOLSONARO OGRANIČAVA MOĆ društvenim mrežama

 Brazilski predsednik Žair Bolsonaro potpisao je ukaz kojim se ograničava moć društvenim mrežama i kompanijama da uklanjaju naloge i sadržaje.

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDAK u prevazilaženju krize u Venecueli: sastali se predstavnici vlade i opozicije

Prema novom ukazu, tehnološki giganti će morati da navedu „opravdan razlog i motiv“ pre nego što uklone nalog ili sadržaj.

U saopštenju Bolsonarove Kancelarije se ističa da je cilj tog poteza da se obezbedi transparentnost kada je reč o moći društvenih medija i kompanija da uređuju sadržaje na svojim platformama.

VAŽNO: KURC: Nove zaštitne mere biće samo za nevakcinisane

Bolsonaro je istakao da je ova promena regulative neophodna u borbi protiv „arbitrarnog uklanjanja profila“ i da će novi ukaz pomoći u zaštiti slobode govora.

Tokom pandemije korona virusa Fajsbuk i Tviter su uklonili brojne postove Bolsonara i njegovih pristalica zbog navodnog širenja dezinformacija, a u julu je iz istog razloga Ju tjub uklonio oko 15 video snimaka sa njegovog kanala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter