Izvor: HappyBSC
09.05.2022 u 19:35
0

Da li je DAN POBEDE ostao u senci rata u Ukrajini? „Ne postoji kolektivni Zapad, već samo centri moći koji deluju sinhronizovano“

Večeras u emisiji AKTUELNOSTI na TV HAPPY gostujovali su: Dragan Petrović -naučni savetnik i Mirčeta Jokanović -pukovnik pilot.

O rusko-ukrajinskom sukobu, ali i o drugim aktuelnostima govorili su večeras naši gosti u emisiji AKTUELNOSTI.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

BRUTALAN ODGOVOR RUSKOG AMBASADORA NAKON INCIDENTA U VARŠAVI: Ovo je neka vrsta igre koja nema nikakve veze sa pravilima civilizovanog ponašanja kojima nas naši zapadni partneri, uključujući Poljake, toliko vole da uče!

Da li je DAN POBEDE ostao u senci rata u Ukrajini?

Dragan Petrović, naučni savetnik

– Posle Prvog svetskog rata, Francuska i Velika Britanija su imale vrlo različit odnos prema Versajsnom sistemu. Fancuska je bila lišena Rusije, jer su boljševici, pogotovo dok je bio Trocki, izvršili jedan otklon od tradicionalne ruske geopolitike. Ali kada dolazi Hitler na vlast, dolazi do sklapanja pakta između Francuske i Sovjetskog Saveza.To je najprećutaniji fenomen u savremenoj istoriografiji. Francuska je ponovo u sovjetskoj Rusiji, jer je Staljin udaljavanjao Trckog i koncepcije globalista. Globalisti i dan danas simpatišu Trockog. Staljin je polazio od toga da je cilj jaka SOVJETSKA RUSIJA, a da je Kominterna igračka u tim rukama.  Pobedom Staljina, Sovjetska Rusija ulazi u Društvo naroda i pruža ruku, pre svega, Francuskoj. A iz Hitlera stoje vrlo mračne sile koje su blokirale Versajski mirovni sporazum u periodu od 1933- 1938 i omogućila mu da izgradi vojsku što je gaženje Versajskog mirovnog sporazuma. Velika Britanija je omogućila rast Hitlera i gurala Francusku od realizacije francusko-sovjetskog pakta… Na našim prostorima Velika Britanija je načelno bila protiv Srba kroz istoriju 19. veka, jer je kočila proces oslobađanja naših naroda Srba, Grka, Jermena, Bugara od Otomanskog carstva, videći u nezavisnim modernim pravoslavimim državama slovenskih naroda produžetak ruskog uticaja…Ona od ubistva Kralja Aleksandra (1934. godine)  podržava. Iza Kneza Pavla i Stojadinovića stoji spoljnopolitički cilj. Njih je objedinjavala britanska politika koja je rušila francuskiuticaj u Jugoslaviji i rušila koncept odbrane Versaja. Mi smo tu sitni, a oni su doprineli da Mala Antanta nestane,  i Hitler je narastao, srušio sve mirovne ugovore i to naraslo čudovište, trebalo je u završnici, što je bio plan globalista, da napadne sovjetsku Rusiju. U tom trenutku, Staljin čini jedan vrlo neobičan čin, a to je Ribentrop-Molotov pakt – rekao je Petrović.

On je u emisiji naveo da kada je u pitanju rešavanje „Istočnog pitanja“ samo je Velika Britanija davala veštačko disanje Otomanskoj imperiji, jer je u savremenim oslobođenim modernim državama Srbije, Jermenije, Bugarske videla ruski uticaj i boreći se protiv nas, oni se bore protiv imginarne Rusije

Ne postoji kolektivni zapad, već samo centri moći koji deluju sinhronizovano. Velika Britanija je izvukla zaključak da samo u tesnoj interakciji sa SAD može biti međunarodni faktor. Mi možemo SAD i Veliku Britaniju posmatrati kao jednu celinu gde su razlike minimalne ili beznačajne….SAD u kratkoročnom periodu je uspela da pridobije formalne vlade većine drugih zapadnih država za trenutnu politiku prema Rusiji, i to je najveći uspeh Vašingtona dodao je naučni savetnik.

-Suština je južni front(Hersonska i Zaporoška oblast)…Ovo je kičma, jer su postignuti sledeći srtrateški ciljevi: Prvo, onemogućene su SAD da pomorskim putem šalju pomoć Ukrajini. Drugo, došlo se iza leđa utvrđenom sistemu, njenom južnom krilu, i tako je pao Mariupolj, jer on ne bi pao da mu nisu došli s leđa.Treće, ovde se došlo i formirala se linija fronta koja spaja južni istočni front…Ovo je utvrđeni deo gde se nalazi 80 hiljada ukrajinskih vojnika – dodao je Petrović u emisiji.

Mičeta Jokanović, pukovnik  pilot

– Ova priča traje mnogo duže, od Drugog svetskog rata…Čerčil je odlagao dan „D“ da bi što više Sovjeta i Nemaca iskrvariloVidi se i danas ko slavi Dan pobede, pa oni koji su slomili nacizam oni slave Dan pobede, a oni koji nisu, ne…- rekaoje u emisiji pukovnik pilot.

– Rusi, svi lideri ruski i rukovodstvo su pokušavali da nađu nekakav dogovor, nekakve garancije za opštu bezbednost, ne samo sebe nego i za celu Evropu. NATO to, naravno, nije slušao i jednom je moralo doći do „crvene linije“ i mislim da je to bila prva granicaa koju nisu mogli proći – dodao je Jokanović.

-Često se vraćamo na taj čuveni Mariupolj, tu ima mnogo spratova, hodnika…pa se postavlja pitanje zašto Rusi samo ne puste slanu vodu iz mora i sve to završe da se podave? Pa neće, jer su tu civili. To su civili sa ruskog jezičkog područja, a ovi koji se kriju tamo u tim podzemnim spratovima ih koriste kako bi ucenjivali Ruse. Rusi se trude da sačuvaju što više života i civila – dodao je Jokanović .

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter