Izvor: Tanjug
07.02.2022 u 07:40
0

Danas sastanak Putina i Makrona u Moskvi

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastaće se danas u Moskvi sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom.

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, dvojica lidera, koji su vodili tri telefonska razgovora u protekle dve nedelje, dogovorili su se da Makron danas, 7. februara, doputuje u posetu Moskvi, prenose strani mediji. 

Peskov je napomenuo da će na dnevnom redu biti mnoštvo pitanja, a predsednici će se posebno dotaći predloga o bezbednosnim garancijama koje je 17. decembra prošle godine obelodanilo rusko ministarstvo spoljnih poslova.

SAD i NATO su 26. januara dostavili Moskvi svoje pismene predloge u vezi s tim.

Peskov je, takođe, rekao da će Putin biti spreman da nastavi diskusiju koju su dvojica lidera započeli preko telefona, u nastojanju da iznese rusku zabrinutost, kao i stav Moskve u vezi sa situacijom i percepcijom odgovora SAD i NATO-a.

Osim toga, Peskov navodi da će se predsednici verovatno pozabaviti i bilateralnim odnosima, koje ruska strana smatra veoma važnim.

Nakon razgovora, Putin i Makron će održati konferenciju za štampu na kojoj će razgovarati o rezultatima rusko-francuskog samita.

Kako je ranije saopšteno, francuski predsednik će sutra boraviti u radnoj poseti Ukrajini.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter