Izvor: TANJUG
08.04.2022 u 12:05
0

DNR NEGIRA RAKETIRANJE ŽELEZNIČKE STANICE U KRAMATORSKU: Napad izvele snage Ukrajine

Štab teritorijalne odbrane samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR) saopštio je danas da su napad na železničku stanicu u Kramatorsku, u kojem je poginulo nekoliko desetina civila, izvele ukrajinske trupe raketama „Točka-U“.

– Na podrucju železnicke stanice u Kramatorsku, odakle se vrši evakuacija lokalnog stanovništva, izvršen je raketni napad. Delovi rakete Točka-U pali su u neposrednoj blizini stanice – navedeno je u saopštenju, prenose strani mediji. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Navodi se da taj zastareli sovjetski raketni sistem ne koriste samoproglašene Donjecka i Luganska narodna republike, kao ni Ruska Federacija, a da ga koriste „ukrajinski militanti“. „Točka-U“ je sovjetski taktički raketni sistem koji može da nanese udare na udaljenosti do 70 kilometara. Sistem može da lansira rakete sa konvencionalnim, nuklearnim i hemijskim bojevim glavama.

Više od 30 ljudi je ubijeno, a više od 100 ranjeno u ruskom raketnom napadu na stanicu u istočnom ukrajinskom gradu Krematorsku, saopštile su ranije danas Ukrajinske železnice.

Stanica je korišćena da se evakuišu brojni civili iz oblasti koje su na udaru bombi ruskih snaga, preneo je Rojters.

– Dve ruske rakete su pogodile železničku stanicu Krematorsk. Ima više od 30 žrtava – navele su Ukrajinske železnice.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter