Izvor: sputniknews.com
27.04.2022 u 11:28
0

DO SADA NEVIĐENO U ISTORIJI! Završena izgradnja prvog prekograničnog mosta koji spaja Rusiju i Kinu! (FOTO)

Završena je izgradnja ruskog dela železničkog mosta između Rusije i Kine u Jevrejskoj autonomnoj oblasti na prelazu Nižnjelenjinskoe-Tongđijang. U pitanju je prvi prekogranični železnički most u Rusiji preko reke Amur do Kine.

„Danas prisustvujemo važnom događaju za Daleki istok i za celu našu zemlju. Graditelji su uspeli da prevaziđu sve poteškoće prirodno-klimatskog karaktera. Obim infrastrukturnog objekta odgovara značaju razvoja rusko-kineske ekonomske saradnje, posebno u situaciji novih izazova sa strane neprijateljskih zemalja“, izjavio je opunomoćeni predstavnik ruskog predsednika u Dalekoistočnom federalnom okrugu Jurij Trutnjev na svečanoj ceremoniji završetka izgradnje objekta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je objasnio značaj železničkog mosta.

„Prvi železnički prelaz između naših prijateljskih zemalja biće ključna karika na novoj izvoznoj trasi, podsticaj za stvaranje novih oblasti za rad i logističkih čvorišta, a takođe će poboljšati transportni pristup nekoliko regiona Dalekog istoka odjednom“, naglasio je Trutnjev.

RUSKI AMBASADOR U KINI PROZVAO SAD: Prolazak američkog razarača kroz Tajvanski moreuz je hodanje po ivici!

Kako kaže, ruski deo prelaza pušten je u rad, a „u bliskoj budućnosti pripremaćemo se za zajedničko puštanje u rad sa kineskom stranom“.

„Pregovori o potpunom otvaranju i početku rada mosta vode se u Ministarstvu spoljnih poslova, očekuje se da ćemo tokom meseca otvoriti ceo most“, precizirao je on.

Nižnjelenjinskoe-Tongđijang je prvi železnički most između Rusije i Kine. Njegova izgradnja započeta je 2014. godine. Dužina mosta iznosi više od 2,2 kilometara, od kojih je nešto više od 300 metara ruski deo, a više od 1,8 kilometara — kineski.

Prema tom projektu nosivost iznosi oko 21 milion tona godišnje, a saobraćaj će se odvijati tokom cele godine. Osim toga, most će biti najkraći put za izvoz koncentrata rude gvožđa iz Kimkano-Sutarskog rudarsko-prerađivačkog kombinata u Kinu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74



PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter