Izvor: BSC Happy/RT
29.06.2023 u 15:02
1

PUTIN: „Police u radnjama u Rusiji nisu prazne, iako su se tome mnogi nadali“

BDP porastao za pet odsto u odnosu na isti period prošle godine

Dugi niz godina strani brendovi su istiskivali naše, ali ne zbog boljeg kvaliteta, već agresivnih reklama i narušavanja pravila Svetske trgovinske organizacije, izjavio je danas predsednik Rusije, Vladimir Putin.

Svet se, kako je ocenio, nije srušio nakon sankcija i odlaska stranih kompanija iz Rusije. Naprotiv, „čitava ekonomija ide napred“ od kako su se strane kompanije povukle, objasnio je on, te naveo da je BDP u maju ove godine u poređenju sa istim periodom prošle porastao za preko pet odsto, što je „solidan pokazatelj“, dok je u prerađivačkoj industriji registrovan rast od 12,8% odsto.

Putin je na današnjem plenarnom forumu Agencije za strateške inicijative u Moskvi izjavio da je jako bitno da ekonomija Rusije bude u stanju da sama proizvodi sve što joj je potrebno, i da ne zavisi od uvoza. Istakao je da se bliži kraj dominacije određenih centara i da ruske kompanije ne proizvode ništa lošije proizvode nego zapadne, kao i da je tržište ogromno i da Rusija ima veliki broj partnera. Novo vreme, kako je rekao, je već nastupilo, mi u njemu živimo i to nije nešto što nas čeka u dalekoj budućnosti.

„Ni jedna dominacija nije večna. Spremni smo da budemo konkurencija Zapadu. Naši proizvođači su dokazali da mogu da rade bolje od zapadnih, ali im je potrebna pomoć da napreduju“, rekao je Putin i dodao da će Rusija početi da osvaja i tržište Zajednice nezavisnih država, ŠOS-a i BRIKS-a.

Police u radnjama u Rusiji nisu prazne iako su se tome mnogi nadali, naglasio je Putin. Tokom poslednjih pet meseci, kako je rekao Putin, u zemlji je podneto više od 43.000 zahteva za registraciju novih trgovinskih marki, što je za trećinu više nego prošle godine.

Podsetimo, ovo je treći plenarni forum Agencije pod nazivom „Jake ideje za novo vreme“ i na njemu će biti razmotrene ideje koje su dobile najveću podršku stručne javnosti, a koje se tiču jačanje suvereniteta i sveobuhvatnog razvoja Rusije.

PUTIN VOJSCI I POLICIJI: Zaustavili ste građanski rat

Prema poslednjim podacima, oko 24.000 inicijativa bilo je razmotreno ove godine, a većina njih nudi neočekivana rešenja za poboljšanje životnog standarda u različitim oblastima. Sve ideje klasifikovane su tako da se odnose na jednu od tri oblasti: digitalni i tehnološki razvoj, socijalna sfera i ekonomija i biznis.

Prvi forum „Jake ideje za novo vreme“ održan je 2020, a drugi – 2022. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PUTIN: „Police u radnjama u Rusiji nisu prazne, iako su se tome mnogi nadali“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter