Izvor: bsc happy portal
05.03.2024 u 13:19
0

Diskriminacija žena: MASK PRED SUDOM ZBOG SEKSIZMA!

Proizvođač raketa SpaceX u utorak će se pojaviti pred sudijom američkog odbora rada kako bi se suočio sa tvrdnjama da je otpustio osam inženjera jer su kritikovali generalnog direktora Elona Maska i optužili ga za seksističko ponašanje u pismu rukovodiocima kompanije.

Slučaj pred sudijom za administrativno pravo Nacionalnog odbora za radne odnose Sharon Steckler u Los Anđelesu podstakao je SpaceX da podnese tužbu u januaru tražeći da spreči njeno dalje napredovanje tvrdnjom da postupak sprovođenja u okviru odbora krši Ustav SAD.

Generalni savetnik NLRB-a, koji deluje kao tužilac, tvrdi da je Space X prekršio američki zakon o radu otpuštajući inženjere 2022. godine nakon što su 2022. godine proširili pismo u kojem optužuju Maska  za seksističko ponašanje i tvrdeći da kompanija toleriše diskriminaciju

PETORICA UHAPŠENA ZBOG ŠVERCA 70 KILOGRAMA KOKAINA: Drogu nabavljali u Španiji, Holandiji i Belgiji, prodavali u Srbiji i zemljama EU

SpaceX je optužen za kršenje Nacionalnog zakona o radnim odnosima, koji štiti prava radnika da se zajedno druže i zalažu za bolje uslove rada. Inženjeri su posebno podneli žalbe kalifornijskoj agenciji za građanska prava optužujući SpaceX da tolerišu seksualnu diskriminaciju i da se osveti radnicima koji su se žalili.

SpaceX je negirao da je počinio prekršaj dok je napadao osnovne funkcije odbora za rad u tužbi, koju je podneo federalnom sudu u Teksasu. Sudija je prošlog meseca preneo slučaj u Kaliforniju, navodeći činjenicu da se tamo vodi postupak odbora za rad.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter