Izvor: HappyBSC
05.06.2022 u 21:59
0

Emisija „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY: „Ukrajinci čine RATNE ZLOČINE, Ukrajina će gađati položaje u Rusiji, zbog toga je i dobila oružje, Hazari kontrolišu od Ukrajinu“!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o situaciji u ratom zahvaćenoj Ukrajini sa našim gostima: profesorom geopolitike Srđanom Perišićem, politikologom Dejanom Lučićem, analitičarom Milovanom Bajagićem i generalom Vinkom Pandurovićem.

Oni su za TV HAPPY govorili o svojim viđenjima sukoba u Ukrajini i analizirali trenutnu vojnu, političku, geopolitičku situaciju kao i onome što je prethodilo sukobu, kao i o stvarima koje su neophodne kako bi se rat okončao.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Srđan Perišić profesor geopolitike naglasio je da broj civilnih žrtava u Ukrajini nije visok kao u prethodnim ratovima koji su se vodili širom planete i da civili koji su stradali, stradali su zbog poteza ukrajinske vojske da položaje zauzme u naseljenim mestima, školama, bolnicama itd. i da im ne dozvole evakuaciju. 

„Prema Ujedinjenim nacijama koje su nedavno izašle sa podacima u Ukrajini je poginulo oko 3500 civila, što je u odnosu na prethodne ratove veoma mali broj, da tako kažem. Nije mali broj, teško je to reći ali u odnosu na prethodne ratove civilnih žrtava nema mnogo. To govori da je ruska vojna operacija, odnosno njen način vođenja je usmeren ka zaštiti civilnog stanovništva. Nema tu nikakvih „tepih bombardovanja“, uništavanja civilne strukture i tako dalje. Uglavnom ove žrtve koje postoje, tih 3500 civila su žrtve ukrajinske strane, ukrajinskih paravojnih formacija, ukrajinske garde, neonacističkih formacija i ukrajinske vojske. Sva svedočenja govore da su oni ustvari vršili zločine tako što postavljaju svoje oružane sisteme u naseljena mesta, u zgrade, među školama itd, ne dozvoljavajući civilima da se evakuišu. Oni i ako dozvole civilima da se evakuišu moraju samo u jednom pravcu, prema Kijevu, odnosno prema zapadu, dok prema Rusiji to nisu dozvoljavali. To govori da su civili bili zloupotrebljavani. To su ratni zločini. Vi kada neka strana drži civile, a vi odatle dejstvujete, to je otvoreni ratni zločin“, rekao je profesor.

On je naglasio da mnogi mediji učestvuju u ratu tako što plasiraju netačne informacije iz „zapadnih kuhinja“.

„Sa druge strane, mogli smo da vidimo da Zapad negira da su Rusi bili žrtve ukrajinskog režima u proteklih osam godina. Videli smo da Nemački ambasador Šib kaže da ukrajinski režim nije maltretirao ruske građane i da su oni imali sva moguća prava. Zapad otvoreno vrši propagandu i nemaju nikakvih skrupula da lažu, evo i nas, da u proteklih osam godina Rusi, inače najveći broj Ukrajinaca je rusko-jezično, da nisu bili građani drugog reda. To je propaganda. Kad vi prenosite lažne informacije vi ste učesnik strana u ratu. Rat nije samo oružani sukob, oružani konflikt, već se vodi i medijski rat. Mnogi mediji učestvuju na strani kijevskog režima prenoseći lažne informacije“, smatra Perišić.

Politikolog Dejan Lučić ponovio je svoj stav da je na sceni stvaranje „velike Hazarije“ odnosno „velikog Izraela“ od strane moćnika koji upravljaju SAD, Francuskom i Ukrajinom i uništavanje hrišćanskih pravoslavnih država

„Ja sam rekao da je ovo rat za stvaranje velike Hazarije, velikog Izraela. Taj veliki izrael treba da ide od delte Nila, od Sueckog kanala, do Estonije, Letonije i da se napravi jedna velika hazardska država, koja je ranije bila mala, bila je na Krimu. Izrael stoji u velikoj meri iza cele ove priče. 2014. godine 300 snajperista je došlo iz Izraela. U toj priči se nalazi i jedna sekta koja se naziva Habad koja ima u Dnjepropetrovsku veliki jevrejski centar i rabin iz tog centra je čovek koji kontroliše carigradskog patrijarha. Kad se kaže da patrijarha kontroliše CIA, upravo je CIA pod kontrolom habadskog rabina. Bivši potpredsednik SAD Al Gor za vreme Baraka Obame je iz te sekte. Cela grupacija političara koji se nalaze oko predsednika SAD Džozefa Bajdena su Hazari kojima su dede i babe došli ili iz Odese ili iz Kijeva. To je veliki rat Hazara za uništavanje hrišćanskih pravoslavnih država. Oni su gurnuli hrišćane pravoslavce, Ruse i Ukrajince, da se ubijaju između sebe. Olaf Šolc je Hazar, kao i Angela Merkel, Joška Fišer, Helmud Kol… Hazari kontrolišu finansije SAD od trenutka kad su preuzeli Centralnu banku i počeli da štampaju pare bez pokrića i uzimaju procenat od toga. Uz te neograničene količine novca, oni su ostvarili političku moć u Americi. U Evropi su od Francuske revolucije, oni su finansirali Francusku revoluciju nestašicom hrane, nestašicom brašna, kao što se sada priprema. Oni nemaju mnogo mašte, samo ponavljaju istu priču. Izazovu nestašicu hrane, oni kupe hranu, sklone je i onda se pobuni narod. Prema tome mala grupa ljudi čini sve. Lenjin je govorio kadrovi su sve. Francuska je pod kontrolom 500.000 Hazara. U Ukrajini ima 500.000 Hazara, zvanično ih ima 100.000 ali njih 500.000 ima prava na Izraelski pasoš. Oni tako kontrolišu Ukrajinu od 42 miliona i svi političari su Hazari“, rekao je Lučić.

Analitičar Milovan Bajagić izjavio je da se potresao snimkom koji prikazuje život jednog dečaka u ratom zahvaćenoj Ukrajini i da su deca najveće žrtve svakog rata.

„Deca nemaju nacionalnosti i deca su uvek najveće žrtve rata. Ovo je podsetilo na Anu Frank, čak je podsetilo i na Lenočku, devojčicu koja je preživela opsadu Lenjingrada koja je trajala 900 dana i u kojoj je samo od gladi i zime umrlo 640.000 ljudi. Ona je preživela jer kada je prešla Ladoško jezero njoj su dali jednu lutku i lekar joj je rekao da o toj lutki mora da vodi računa kao o svom detetu, i ona je vodila tako računa. Gledajući ovo, pada mi na pamet i spomenik ubijenoj deci Donbasa koji je podignut 2015. godine. Ovu emisiju je trebalo 2015. da imamo, jer je mnogo dece stradalo u Donbasu i podignut je taj spomenik „Palim anđelima“, sećamo se i naše dece koja su stradala 1999, čak i za „sinove puka“, i njih treba spomenuti. Karakteristično za male ratnike su bili Srbi i Rusi. Rusi su imali „sinove pukova“, to su deca koja su ostala bez roditelja i koju su borbene jedinice prihvatile, da kažem kao roditelji. Da spomenem i Dragoljuba Jeličića, Momčila Gavrića, i u poslednjem ratu možda najvećeg heroja Spomenka Gospića… Zaista sam se potresao“, rekao je Bajagić.

General Vinko Pandurović složio se da su deca najveće žrtve rata.

„Mi svi bežimo u istoriju, u zavere, u razne grupe, nevladine organizacije, odričući se terena , ne pratimo stvari na terenu. Ipak ovde vidimo jednu drugu dimenziju rata koju često, sasvim olako preskačemo. Videli smo dete koje je odraslo za mesec dana, počeo je da piše dnevnik, on traži posao, on hoće da brine, on hoće da stvara, on se boji tišine, kad fijuču granate iznad glave njega nije strah, on zna otprilike šta se može desiti. To je najveća tragedija. Ovo dete u potpisu nema vere i nacije, Ukrajinac vidi ukrajinsko dete, Rus vidi rusko dete, Srbin bi video srpsko dete, ali svi smo trebali da vidimo dete, samo dete. Mi to nismo videli. Pa iz ovih naših diskusija proističe taj zaključak, u Ukrajini je razrušeno štošta, kako je razrušeno da ne ulazimo sada u to, ali je mnogo dece ovakve“, rekao je general.

On je dodao da smatra da iako su Ukrajinci javno rekli da neće koristiti napredno oružje koje su dobile od SAD za gađanje ciljeva u Ukrajini, da će se upravo to dogoditi i da su iz tog razloga i dobili to savremeno oružje.

„Što se tiče američkog naoružavanja Ukrajine, moramo shvatiti da je ovo rat i da je jedna strana ruska, zajedno sa Rusima u Ukrajini, a druga strana je Zapadna. Niko ne može da osporiti Ukrajini da traži pomoć svakovrsnu, od svakoga koji su voljni da joj pomognu, a pomoći će joj svi neprijatelji Rusije. Svaki rat dođe dobro za istraživanje doktrine, za ispitivanje doktrinskih rešenja, za unapređenje raznih tehničkih sistema, ukomponovanje taktičko-tehničkih karakteristika pojedinih oruđa i sistema. Amerikancima je to normalno, to je rat uživo. Vi ne možete kao u drugim naukama da organizujete eksperimente. Rat nije eksperiment. Tu imate žrtve, imate posledice, a rat samo ostavlja posledice razaranja, mrtve ljude, uništenu privredu, infrastrukturu. Strah od rata je ogroman, ali on nije raspoređen jednako kod svih. Amerikanci ne strahuju od ovog rata, Ukrajinci ne strahuju svi jednako, u Rusiji manje strahuju oni u Moskvi od onih koji su bliže granici, u Slavjansku ili nekom drugom gradu. Ovaj rat će potrajati, na našu veliku žalost prilično vremena. Ispitivaće se i probavati mnogi sistemi. Ako se kaže da Amerikanci dali Ukrajincima raketne sisteme dometa 80 kilometara, uz njihovu lepu reč da ih neće upotrebljavati na teritoriji Rusije, je čista glupost. Upotrebiće ih, zato su ih dobili, a upotrebiće ih da bi Rusiju isprovocirali još više da odgovori još žešće“, rekao je Pandurović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter