Izvor: Tanjug
10.06.2022 u 21:46
0

Emisija „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY: „Ukrajinski predsednik neće još dugo biti predsednik ili neće još dugo biti među živima, svako ko je krenuo protiv Rusije završio je u kovčegu!“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o najnovijim dešavanjima u ratom zahvaćenoj Ukrajini. Današnji, 107. dan sukoba, obeležile su borbe za Slavjansk, ofanziva ruske vojske na potezu od Popasne ka Bahmutu i intezivna granatiranja Donjecka od strane ukrajinske vojske.

Naši sagovornici na ove teme bili su: pisac Radojka Tmušić, analitičar Saša Borojević i Dragan Vasiljković – Kapetan Dragan.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kapetan Dragan izjavio je da je Rusija postigla ono što je želela i da je značajan deo posla odrađen kada su uspostavili kontrolu nad Crnim morem.

“Slavjank, ne slažem se da je važan grad, mediji svašta pišu. Ipak, Rusi su završili svoj posao onda kada su uspostavili kontrolu nad Crnim morem, a danas i u Donjecku i Lugansku. Mislim da tu nema više šta da se radi. Smatram da su oni analizirali ratove na Balkanu i ja sam apsolutno ubeđen da rat devedesetih ima toliko sličnosti sa ovim sukobom ovde, kao da je Zapad tada to iskoristio priliku za jednu veliku vojnu vežbu i pripremu za ove sukobe. Rusi su to jako lepo analizirali i rade na tome da im se iste greške ne ponove. Ono što se do sada dešavalo, nastaviće da se dešava dugo vremena. Nemojte se zavaravati, ruska strana je postigla ono što je imala namere da uradi. Radi to jako dobro. Ukrajinska vojska je u panici, oslanjali su se na Azov i na strane plaćenike. Kao što su se i Hrvati oslonili na strane plaćenike i zapadnu pomoć. U Ukrajini to je razbijeno odmah na početku, oni su prvi stradali, napali su tačke gde su oni bili i sada trenutno ukrajinska vojska je u rasulu. Jedino što im je ostalo je ta artiljerija. Vidim da su ostali bez municije i mislim da su Rusi sve jako lepo uradili”, izjavio je Kapetan Dragan.

On je potom napravio paralele između rata u Ukrajini i rata u SR Jugoslaviji.

“Morate shvatiti da kada je počeo rat u Jugoslaviji pojavio se HOS, pojavili su se ustaški simboli, nacizam na najvišem nivou. Zapad je finansirao ustaše, on ih je naoružao, on ih je obučavao. Ti stranci su se obučavali na raznim mestima od Legije stranaca pa dalje. To se isto dešavalo u Ukrajini. Upravo te ustaše što su bili u Hrvatskoj devedesetih su prešle u Ukrajinu. Oni su obučavali Azov, potpuno ista priča. Taktički cilj Zapada je bio da prvo krenu nacisti, bili su spremni da podrže sve vrste terorista čak i Osamu Bin Ladena ako treba, bilo koga ko će da završi njihov prljav posao, pa posle, kad oni završe posao, rešiće se i njih. Kao u Hrvatskoj 1994. Godine, svi stranci su proterani odatle i sad: “Više nismo fašisti, mi smo sada hrvatska vojska, nismo više ustaše”. To je bio pokušaj da se urad i ovde. Međutim, Rusi su u samom početku se fokusirali da gde god su nacisti bili, gde god su fašisti bili, oni su tu udarili i desetkovali ih. To je tako strašna pobeda bila da ostali nisu više bili spremni da se bore. Ukrajinci napadaju Ruse isključivo artiljerijom, nema tog bliskog kontakta”, dodao je Kapetan Dragan.

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY: „Čitava prljava igra se raskrinkava, Zelenski je dugo mogao da prodaje priču i svojoj i zapadnoj javnosti“!

Analitičar Saša Borojević otkrio je da se predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom, ne samo klima predsednička fotelja, nego mu i život visi o koncu zbog odluke da žrtvuje veliki broj Ukrajinaca.

“Ukrajinski predsednik neće još dugo biti predsednik ili neće još dugo biti među živima. Generali koji su se ozbiljno odmetnuli itekako imaju nameru da ga skinu sa te funkcije jer je žrtvovao jedan veliki broj nevinih ljudi, ne samo vojnika i plaćenika. Mislim da je on jedan od najvećih krivaca za preko 100.000 stradalih Ukrajinaca jer ih je on gurnuo u živu vatru. Svako ko je krenuo protiv Rusije, sad ja možda delujem kao rusofil, ali sve činjenice i istorija pokazuju i dokazuju da oni koji su krenuli tim putem realno su završili u kovčegu. Tuga je što se ništa nije promenilo od 1939, 1941, i dalje su svi na istim linijama, samo što se sada malo drugačije zovu i imaju drugačije uniforme”, rekao je Borojević.

On se vratio na jednu izjavu za koju je rekao da ga je zabrinula ali istovremeno i obradovala, od Olge Skabajeve koja je nagovestila da Rusija se nalazi u situaciji u kojoj će morati da demilitarizuje NATO.

““Primorani smo da demilitarizujemo ne samo Ukrajinu već i NATO”, izjavila je ona. Sad bih ja povukao jednu paralelu: 78 dana bombardovanja Srbije, od strane 19 država NATO pakta, oni nisu zauzeli ni jedan metar kvadratni Srbije. 78 dana od ruske intervencije, osvojili su trećinu Ukrajine, a pri tome Rusija ratuje protiv tih istih 19 zemalja na teritoriji Ukrajine. Tih istih 19 nisu uspeli Srbiju da osvoje na vojničkom polju”, dodao je Borojević.

SRPSKI SNAJPERISTA IZ UKRAJINE O istini sa fronta, stranom oružju i greškama ruske vojske Dejan Berić, EKSKLUZIVNO ZA „AKTUELNOSTI“!

Radojka Tmušić otkrila je da je veliki broj Srba bio naseljen u sada ratom zahvaćenim regijama i da su oni bili velika pomoć ruskoj vojsci.

“Bila sam često u Rusiji, bar do ovih godina korone, mogu da kažem da na sve ovo gledam patriotski naravno. Znam dobro o čemu se sve radi jer pratim u izvornom vidu. Evo sad po dolasku ovde u studio čula sam da je ruska armija potopila jedan broj ukrajinskih brodova i sada ima slobodan prolaz kroz Crno more, sa druge strane, do ukrajinske teritorije. Ta sva mesta, kad mi kažemo grad, selo, to je načičkano mestima. Ja sam i lingvista, profesor Ruskog jezika  i poetika je slušati njihove nazive za ta mesta. I jedan broj Srba je tamo bio naseljen u 18. veku, Jelisaveta Petrovna je tamo dala Srbima, njih je bilo preko 10.000. Srbi su tada bili sjajna pomoć ruskoj armiji jer su bili šajkaši, graničari. Najviše njih došlo je iz Hercegovine i Vojvodine i to se zvala inženjerija. 25 Srba je tada imalo čin generala”, rekla je Tmušić.

Ona je potom optužila američku tehnološko-politikološku mašinu da radi i na lingvističkom polju

“Interesantno je kako američka tehnološka politikološka mašina radi i na lingvističkom polju. U jednom trenutku je Džozef Bajden nazvao Vladimira Putina “mesarom” (eng. Butcher), a širili sui  lažne vesti da Rusi sa sobom nose krematorijume da bi spaljivali svoje poginule kako se ne bi znalo koliko je ljudi poginulo. Onda su se desila dva teroristička akta koja su iscenirali Ukrajinci i nije slučajno da je to Buča od “Butcher”, prema psiho-lingvistici odmah se povezuje Putin i Buča i naravno Kramatorsk i krematorijum. To je očigledno”, dodala je ona.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter