Izvor: Kurir.rs
07.12.2023 u 12:48
0

ERDOGAN U POSETI GRČKOJ: Evo šta će se promeniti – svet na kolenima?

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je danas, u Atini, najavio „novu eru o odnosima između Turske i Grčke“, prenosi Katimerini.

ERDOGAN ZAHTEVA DA SE KAZNI ZLOČIN: „Ono što je počinio Izrael ne bi trebalo da prođe nekažnjeno“

Erdogan, koji je stigao u posetu Grčkoj, sastao se sa grčkom predsednicom Katerinom Sakelaropulu, nakon čega je ona dodala da „je važno održavati pozitivnu klimu“ i da dve zemlje „rade zajedno na očuvanju mira i dobrosusedskih odnosa u korist našeg naroda“.

U toku je sastanak predsednika Turske i grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, na kome se očekuje da će lideri razgovarati o ekonomiji, zdravstvu, obrazovanju, poljoprivredi, migraciji i turizmu, prenosi Rojters.

Grčka će pomoći težnjama Ankare da se turskim državljanima olakša ulaz u Evropsku uniju i, kao znak dobre volje, počeće ponovo da izdaje sedmodnevne turističke vize državljanima Turske za obilazak 10 grčkih ostrva koja se nalaze blizu turske obale.

Uprkos izrazima dobre volje, očekuje se mali napredak kada su u pitanju dugogodišnji problemi između dve zemlje, posebno što se tiče pomorske granice i resursa u Egejskom moru i istočnom Mediteranu, kao i etnički podeljenog Kipra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter