Izvor: Kurir.rs
07.12.2023 u 12:56
0

KAKVA TRAGEDIJA – NESTAO HELIKOPTER SA 7 ČLANOVA POSADE: Poslednji put je viđen u problematičnom graničnom području

U trenutku nestanka u helikopteru bilo tri člana posade i četiri putnika, nepovoljni meteo uslovi otežavaju pretragu.

AVION EKSPLODIRAO PRI POLETANJU: Stravična scena na nebu, letelica u plamenu

Helikopter odbrambenih snaga Gvajane Bell 412 sa sedam članova posade nestao je u problematičnom graničnom području sa Venecuelom, javljaju južnoamerički mediji, a prenosi Telegraf.

Vlasti Gvajane objavile su da je počela potraga za helikopterom, pošto je primljen tzv ELT signal (Emergency Location Transmitter) koji emituje letilica u slučaju pada ili vanrednog prizemljenja.

Helikopter je poleteo iz baze Kemp Ajagana u blizini Džortauna, a veruje se da je sleteo ili se srušio oko 30 kilometara istočno od Arau.

U saopštenju koje su izdale Odbrambene snage Gvajane navodi se da je u trenutku nestanka u helikopteru bilo tri člana posade i četiri putnika. Navodi se i da nepovoljni meteo uslovi otežavaju pretragu.

Posadu su sačinjavali potpukovnik Majkl Čarls, poručnik Andio Majkl Kraford i narednik Dvejn Džonson, navodi Kiateru News. Među putnicima su bili penzionisan brigadir Geri Biton, pukovnik Majkl Šaod, potpukovnik Šaun Velkam i narednik Džejson Kan. Prema ovom izvoru, helikopter je sleteo u Oliv Krik u Regiji Sedam da se dopuni gorivom i posle poletanja gubi se kontakt sa letilicom.

Bell 412EPI (reg 8R-AYA, fabrički broj 37002) proizveden je 2014, navodi Airline Safety Network. U julu ove godine, zajedno sa avionom Beech 350, nabavljen je u SAD od strane Gvajana gde se pridružio odbrambenim snagama južnoameričke države.

Helikopter je Bell 412, jedan od modela iz porodice Bell 212 / 412 koja je među najrasprostranjenijima na svetu. Huey je letilica sa širokim spektrom namena, od prevoza putnika i tereta, preko gašenja požara do speijalnih misija i podrške trupama na zemlji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter