Izvor: TANJUG
28.02.2024 u 20:56
4

EVROPA DIREKTNO STAVLJA RUSIJI RUKU U DŽEP: Fon der Lajen predložila da se profit od zamrznute ruske imovine pošalje Ukrajini

Evropska unija bi trebalo da razmotri korišćenje profita od zamrznute ruske imovine za kupovinu vojnih zaliha za Ukrajinu, izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

„Evropski suverenitet podrazumeva preuzimanje odgovornosti za ono što je za nas vitalno. Vreme je da se pokrene razgovor o korišćenju neočekivanog profita od zamrznute ruske imovine za zajedničku kupovinu vojne opreme za Ukrajinu“, rekla je ona u Evropskom parlamentu u govoru u kojem se založila da EU učini više na odbrambenoj politici.

NA KOGA ĆE POSUMNJATI: Sudija u „slučaju Tramp“ primio pismo koje sadrži nepoznatu praškastu supstancu

Predstavljajući svoju viziju nove strategije poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu, Von der Lajen je rekla da „u srcu ovoga mora biti jednostavan princip- Evropa mora trošiti više, trošiti bolje, trošiti evropski“.

„Rizici od rata ne bi trebalo da se preuveličavaju, ali na njih treba biti spreman, a to počinje od hitne potrebe da se ponovo izgrade, popune, modernizuju oružane snage država članica“, rekla je šefica Evropske komisije.

Strategiju za evropsku odbranu će Komisija predstaviti u narednim nedeljama, a predsednica je rekla da će jedan od ciljeva biti prioritet zajedničkim nabavkama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “EVROPA DIREKTNO STAVLJA RUSIJI RUKU U DŽEP: Fon der Lajen predložila da se profit od zamrznute ruske imovine pošalje Ukrajini”

  1. Po ko zna koji put zapadna Evropa potvrđuje svoju pljačkašku politiku i žao mi je što je Rusija toliko meka prema njima jer oni razumeju samo jezik sile.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter