Izvor: BSC HAPPY
30.01.2023 u 08:17
2

FANTASTIČAN DUO: Erdogan iskazao veliko POŠTOVANJE Putinu , evo šta kaže o ruskom predsedniku

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan opisao je svoje odnose sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i između dve zemlje uopšte kao iskrene i zasnovane na poverenju.

– Imamo poštovanje i poverenje u odnose sa Rusijom. A moji odnosi sa gospodinom Putinom su zasnovani na poštovanju. I na sve naše zahteve koji se tiču Tatarstana, Dagestana i ovih regiona je odgovoreno, rekao je on.

Prema rečima turskog predsednika, bilo je mnogo pretnji iz drugih zemalja u vezi sa kupovinom ruskih sistema S-400.

ERDOGAN REKAO „NE“! Turska otkazala sastanak sa Švedskom i Finskom u Briselu

– Ali mi smo kupili S-400. I sada ih imamo, rekao je on.

U tom kontekstu, on se dotakao teme mogućih nabavki borbenih aviona F-16 i F-35.

– Što se tiče aviona F-16, želimo da ih imamo od Sjedinjenih Država, ali oni nam ih ne dajetu. Obećali su F-mlaznice, ali su prekršili reč. Platili smo nekih 1,4 milijarde američkih dolara, ali još uvek nam ih ne daju. Ako ne daju, to će imati svoju cenu, rekao je on.

Turska želi da ima 40 borbenih aviona F-16 Blok 70 i komplete za modernizaciju aviona koje već ima. Pitanje je zamrznuto nakon što je Ankara kupila ruske sisteme protivvazdušne odbrane S-400. Sporazum je takođe suspendovao učešće Turske u projektu razvoja i proizvodnje borbenih aviona F-35.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Protivnici sporazuma o F-16 sa Turskom u američkom Kongresu motivišu odbijanje otpora Ankare da dozvoli prijem Helsinkija i Stokholma u NATO i njegove odnose sa Moskvom.

Turska, sa svoje strane, kaže da odbacuje bilo kakve uslove za sprovođenje sporazuma koje je postavila američka strana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “FANTASTIČAN DUO: Erdogan iskazao veliko POŠTOVANJE Putinu , evo šta kaže o ruskom predsedniku”

  1. Putin je spasio Erdogana od sigurne smrti kada su Amerikanci organizirali državni udar da smjene Erdogana ili ubiju.Zato Erdogan duguje Putinu život.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter