Izvor: Tanjug
30.01.2023 u 07:56
1

„TRAJAĆE SAMO MINUT“ Boris Džonson o pretnjama Vladimira Putina uoči napada na Ukrajinu

Dodao je da nije siguran da li je pretnja bila "ozbiljna".

Bivši premijer Velike Britanije izjavio je da mu je predsednik Rusije Vladimir Putin pretio raketnim udarom tokom vanrednog telefonskog razgovoru uoči ruskog napada na Ukrajinu u februaru prošle godine.

STOLTENBERG APELUJE NA JUŽNU KOREJU: „Povećajte pomoć Ukrajini, najvažnije je da Rusija ne dobije rat!“

Džonson je, u dokumentarcu Bi-Bi-Sija koji se bavi Putinovim razgovorima sa svetskim liderima, naveo da mu je Putin rekao da će takav raketni udar „trajati samo minut“.

Dodao je da nije siguran da li je pretnja bila „ozbiljna“.

Kako se navodi, Putin je Džonsonu to saopštio nakon što ga je bivši premijer Velike Britanije tokom veoma dugog ​​razgovora u februaru 2022. godine upozorio da će rat biti „potpuna katastrofa“.

Džonson je ispričao da je rekao Putinu da bi invazija na Ukrajinu dovela do sankcija Moskvi i većeg broja NATO trupa na ruskim granicama.

Takođe je naveo da je pokušao da odvrati rusku vojnu akciju govoreći Putinu da se Ukrajina neće pridružiti NATO-u „u skoroj budućnosti“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„TRAJAĆE SAMO MINUT“ Boris Džonson o pretnjama Vladimira Putina uoči napada na Ukrajinu”

  1. Džonson je morao reći Putinu da UKR nikada neće ući u NATO a ne da „neće uskoro ući“. Da je Zapad podržao vojni neutralnost UKR, rata ne bi bilo. Još uvek nije kasno da Zapad izgovori tu magičnu rečenicu i prizna ovu svoju grešku. Ali, neće, jer misli da može dobiti rat protiv Rusije, što je nova greška.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter