Izvor: Sputnik Srbija
05.08.2022 u 10:55
0

FSB SPREČILA TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI: Pristalica „DESNOG SEKTORA“ planirao napad na vojsku i tužilaštvo, a potom da se sakrije u Ukrajini!

U Karačajevo-Čerkeziji priveden je pristalica „Desnog sektora“ (ukrajinska teroristička organizacija, zabranjena u Rusiji), koji je pripremao teroristički akt na vlasti i vojsku, saopštila je Federalna služba za bezbednost.

„U gradu Čerkesku otkriven je i priveden lokalni stanovnik, državljanin Rusije, rođen 1992. godine, pristalica neonacističke ideologije, koji je ispoljio namere za izvršenje terorističkog akta protiv zaposlenih u republičkim organima reda i vojske pod okriljem organizacije „Desni sektor“,navodi se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZELENSKI BESAN: Izveštaj Amnestija pokušava da „PREBACI ODGOVORNOST“ za ubistva civila sa Rusije na Ukrajinu!

Prema navodima terorističke organizacije, mladić je planirao da digne u vazduh tužilaštvo i vojni komesarijat i zatim se sakrije u Ukrajini.

U kući privedenog pronađene su dve bombe domaće izrade, svaka kapaciteta oko tri kilograma TNT, komponente eksplozivnih naprava, ekstremistički simboli, šeme prilaza zgradama tužilaštva i vojnog komesarijata, kao i prepiska sa pripadnicima „Desnog sektora“.

Pokrenut je krivični postupak za pripremu terorističkog napada i učešće u ekstremističkoj organizaciji.

Privedeni muškarac je priznao da je planirao teroristički napad i ispričao detalje.

Kako je naveo, nameravao je da posle napada vozom ode u Belgorod, na granici sa Ukrajinom, gde je trebalo da ga prime u „Desni sektor“.

Krajem jula, Federalna služba bezbednosti Rusije objavila je da je sprečila teroristički napad koji su u Lipecku pripremali ekstremisti „Desnog sektora“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter