Izvor: Sputnik Srbija
05.08.2022 u 11:08
0

„FOLKSVAGEN GOLF“ OSTAJE BEZ NASLEDNIKA?! Sledećih 12 meseci će biti odlučujući, a EVO I ZAŠTO!

Jedan od najpopularnijih kompaktnih automobila na svetu „folksvagen golf“, verovatno neće dobiti naslednika. Razlog su rastući troškovi povezani s razvojem vozila s pogonom na unutrašnje sagorevanje kao i sve stroži propisi o emisijama izduvnih gasova.

Trenutna, osma generacija „golfa“ mogla bi da bude poslednja, sugeriše nemački „Velt“. Kako navodi ovaj medij, Tomas Šafer, izvršni direktor „Folskvagena“, izjavio je da su električna vozila bolji izbor u manjim klasama poput kompaktne, budući da će uskoro biti pristupačnija od modela s unutrašnjim sagorevanjem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tri broda sa ukupno 58 hiljada tona kukuruza iz ukrajinskih luka isplovilo prema Turskoj, Velikoj Britaniji i Irskoj

„Moraćemo još da vidimo da li se isplati da razvijamo novo vozilo koje neće trajati punih sedam ili osam godina kao do sada. Takav potez bio bi izuzetno skup“, rekao je on. Šafer je priznao da rade na „fejsliftu“ za trenutni „golf“, ali je rekao da će se o sudbini modela odlučiti u sledećih 12 meseci.

Moguća propast „golfa“ ne zvuči toliko iznenađujuće ako se uzme u obzir da su se zemlje EU dogovorile o prodaji samo vozila s nultom emisijom gasova od 2030. godine.

Međutim, to je u suprotnosti s prethodnom objavom koju je „Folskvagen“ dao u martu 2021, potvrđujući nove generacije za „golf“, „ti-rok“, „tiguan“ i „pasat“ pre nego što ta kompanija za osam godina pređe samo na električna vozila.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter