Izvor: Sputnjik
24.12.2022 u 18:26
0

„GOVORIO SAM O TOME JOŠ PRE DVE GODINE“ Uzbunjivač Edvard Snouden ukazao na „predvidljiv ishod opasnog, ali popularnog novog trenda“!

Bivši saradnik američke obaveštajne službe i uzbunjivač Edvard Snouden ukazao je da je o zloupotrebama sistema za nadzor nakon pandemije kovida 19 govorio još pre dve godine, a da sada izveštaji medija ukazuju da je bio u pravu.

„Govorio sam o tome još pre dve godine, ali sam proglašen paranoikom, u skladu sa našom tradicijom kada neko ukazuje na predvidljiv ishod opasnog, ali popularnog novog trenda“, napisao je najpoznatiji uzbunjivač na svetu na Tviteru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Snouden je citirao nalaze objavljene u članku agencije Asoštiejted pres (AP) o tome kako je kovid 19 „ubrzao i normalizovao“ upotrebu državnih alata za nadzor i praćenje običnih građana i aktivista.

Uzbunjivač je podsetio na intervju koji je 2020. dao osnivaču portala Vajs, Šejnu Smitu, u kojem je predvideo da će hitne mere koje se koriste za rešavanje krize Covid-19 postati trajne i da će se koristiti za kršenje građanskih sloboda. U to vreme, strahovi od pandemije bili su na vrhuncu, a mnoge vlade širom sveta bile su hvaljene zbog korišćenja najsavremenijih aplikacija za nadzor za praćenje infekcija i stavljanje u karantin ljudi koji su možda bili izloženi virusu.

„Kada bilo ko od nas pogleda kuda ovo vodi, moramo da razmislimo o tome gde smo bili. I nažalost, ove vrste ovlašćenja za vanredne situacije, koje se rađaju iz kriza imaju savršenu istoriju zloupotreba. Kad god pogledate ove stvari, najsmešniji deo u vezi toga, na mračan način, je da se hitna situacija nikada ne završava i da se normalizuje”, rekao je tada Snouden.

U članku koji je objavio AP navodi se da vlasti ovlašćenja dobijena tokom pandemije Kovida 19 koriste za praćenje mobilnih telefona, blokiranje putovanja pojedinim građanima, uznemiravanje „marginalizovanih zajednica“ i povezivanje ličnih zdravstvenih podataka sa sistemima za nadzor i sprovođenje zakona.

Snouden je postao slavan razotkrivanjem globalne i domaće taktike nadzora američke vlade koja je proizašla iz ranije krize, terorističkih napada 11. septembra, piše RT.

BRUKA BRITANSKOG PREMIJERA Riši Sunak volontirao u narodnoj kuhinji, a o razgovoru sa jednim beskućnikom priča ceo svet!

U intervjuu Vajsu pre dve godine, izjavio je da će, s obzirom na to da se tehnologija vezana za pandemiju već zloupotrebljava, vlade sada teže zaustaviti. Snouden je u intervjuu tvrdio da su, pošto su se svi toliko plašili sadašnjosti, zanemarili da razmišljaju o tome kako će odluke koje se donose uticati na budućnost.

„Bez obzira na to kako se koristi, ono što se gradi je arhitektura ugnjetavanja. Kako se autoritarizam širi, kako se proširuju zakoni o vanrednim situacijama, dok žrtvujemo svoja prava, žrtvujemo i našu sposobnost da zaustavimo ovo klizanje u manje liberalan, manje slobodan svet“, rekao je on tada.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter