Izvor: Kurir.rs
25.11.2023 u 08:55
0

HAMAS POSLAO VAŽNO PISMO IZRAELU: U kancelariju Netanjahua stigla specijalna pošiljka, a evo o čemu je reč

Oslobađanje talaca je deo sporazuma o privremenom primirju koji je stupio na snagu u petak u 7 sati. S druge strane, Izrael je oslobodio iz zatvora 39 palestinskih žena i maloletne dece.

VOLJNI SMO DA ZBRINEMO RANJENIKE: Bolnice u Belgiji spremne da prime povređene stanovnike Gaze

Drugog dana primirja Izrael čeka da Hamas oslobodi sledeću grupu talaca koje drži u Gazi. Nakon što je Hamas juče, posle 49 dana, oslobodio 13 izraelskih talaca, majki i njihove male dece i starijih žena, Izraelci se pripremaju za oslobađanje druge grupe od 13 talaca, koje se očekuje kasnije danas.

Sporazum o privremenom primirju između Izraela i Hamasa uključuje četvorodnevnu pauzu u borbama, prvu nakon sedam nedelja sukoba koji su počeli 7. oktobra napadom Hamasa na izraelsku teritoriju, i oslobađanje ukupno oko 50 izraelskih talaca u grupama od otprilike desetak dnevno, prenosi Tajms of Izrael.

Četvorodnevno primirje potencijalno može biti produženo za jedan dan za svaku grupu od još 10 talaca koje oslobodi Hamas, saopštile su izraelske vlasti.

Kao deo odvojenog sporazuma Hamas je u petak oslobodio 11 stranih državljana – 10 Tajlanđana i jednog Filipinca, koji su takođe oteti tokom napada 7. oktobra.

Izrael je u petak uveče dobio spisak talaca koji bi trebalo da budu oslobođeni danas, saopštila je kancelarija premijera Benjamina Netanjahua.

Kako se navodi u saopštenju, izraelski bezbednosni zvaničnici obavestili su porodice talaca nakon pregleda spiska, prenosi Tajms of Izrael.

Kako saznaje izraelski Kanal 12, na listi je ponovo 13 imena, ali je na njoj sada više dece, dok je među oslobođenima u petak samo četvoro dece.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter