Izvor: Tanjug
24.11.2023 u 18:18
0

VOLJNI SMO DA ZBRINEMO RANJENIKE: Bolnice u Belgiji spremne da prime povređene stanovnike Gaze

Bolnice u Belgiji spremne su da prime povređene stanovnike Gaze ako to zatraži Egipat, izjavila je danas belgijska ministarka odbrane Ludivin Dedonder. „Vojna bolnica Kraljica Astrid u Briselu spremna je, ako egipatske vlasti to zatraže, da primi ranjenike u odeljenje za opekotine.

U saradnji sa belgijskim Ministarstvom zdravlja, voljni smo da zbrinemo druge povređene osobe u različitim bolnicama ili zdravstvenim ustanovama u zemlji“, dodala je ona obraćajući se Predstavničkom domu, prenosi Brisel tajms.

Premijer Belgije Aleksandar De Kru, koji je trenutno u dvodnevnoj poseti Bliskom istoku sa svojim španskim kolegom Pedrom Sančezom, pozvao je danas Izrael da otvori granične prelaze sa palestinskom enklavom kako bi olakšao isporuku humanitarne pomoći.

„Izrael bi trebalo da otvori druge prelaze. Imamo samo jedan prelaz, što nije dovoljno. Izrael bi trebalo da otvori više za isporuku pomoći koja je neophodna civilima“, rekao je De Kru tokom zajedničke konferencije za novinare sa Sančezom i egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter