Izvor: Kurir
27.04.2024 u 22:52
0

„NOĆU PRIČAM SA TVOJOM SLIKOM I MOLIM SE DA MI DOĐEŠ U SAN…“ Majka Dače ubijenog u masakru kod Mladenovca otvorila dušu

„Od te noći kad sam izgubila tebe, za mene je svaki i bezvredan i nebitan dan…“

Ovim rečima opisala je svoju patnju u objavi na društvenim mrežama, Danijela Vujić, majka ubijenog Dalibora Todorovića, koji je surovo ubijen u masakru kod Mladenovca.

Naime, danas kada je održan pomen njenom stradalom sinu, uz zajedničke fotografije u zagrljaju sa njim, podelila je svoju tugu i neopisivu bol koju proživljava iznova iz dana u dan otkad je ostala bez svog Dače.

– Sine moj jedini, nikada neprežaljeni. Pišem ti ovo pismo u nadi da ću ti ga ja doneti i sa tobom zajedno pročitati. Nekada sam volela mesec maj, to proleće gde sve cveta i priroda se budi, ali od 4. maja 2023. godine ne volim i proklinjem svako sledeće proleće koje mi te uze i vratiti više neće. I svaki naredni neće postojati jer je uzeo moje zlato. Sine moj, evo već godina će kako nisi sa nama, u kući našoj ništa se promenilo nije, samo tišina i tuga koja se kućom vije i slike sa kojima razgovaram često – napisala je neutešna majka.

Uz svu bol ređale su se njene reči upućene sinu, a kako kaže, i posle godinu dana u njihovom domu ništa se nije promenilo, osim što njega nema.

– Soba ti je ostala ista, sve onako kako si ostavio to veče, samo uđem da obrišem prašinu i osećam suzu koja mi niz obraz teče, dok se u njoj tvoj miris širi i ja uđem na kratko da ti poželim dobro jutro i laku noć i to radim svako veče, kako bi se tvoj miris u sobi mogao sačuvati tako, zato ti sine u sobi ostajem vrlo kratko. Još se u ormaru oseća tvoj miris kao da si među stvarima jedini sine moj.

Patnja za stradalima u ovom masakru ne jenjava, a većina porodica koje su pogođene tragedijom, i danas se ne mire sa činjenicom da njihovih najbližih više nema.

– Sine moj, tata ti nikada od te noći u sobu ušao nije, od tuge ne može ući, ne može da zamisli kad ti otvori vrata da iz te sobe nikada neće čuti „tata“… A sestra ti tuguje, svoju tugu piše, tebi sve pesme posvećuje i često te sanja, sa tobom priča u snu i sutradan zove da san prepriča nama. Za tobom svi patimo i svima nam teško pada jer onaj tvoj smeh i glas nećemo čuti nikada… Ja ti ne idem nigde i stalno sam kući ili sam kod tebe na grobu i stalno kažem kako moje srce od tuge te noći nije moglo zbog tebe pući. noću sa tvojom slikom pričam i molim te da mi dođes u san jer od te noći kad sam izgubila tebe, za mene je svaki i bezvredan i nebitan dan – samo je deo poruke koju je majka napisala svom ubijenom sinu.

Nemanja Stevanović, Petar Mitrović, Lazar Milovanović, Marko Mitrović, Aleksandar Milovanović, Milan Panić, Kristina Panić, Dalibor Todorović, Dubona, Malo Orašje, Uroš Blažić, masakr, Mladenovac, Smederevo
FOTO: NENAD KOSTIĆ, PETAR ALEKSIĆ, PRIVATNA ARHIVA, DRUŠTVENE MREŽE

Održan godišnji pomen

Podsetimo, jutros je prvobitno održan pomen u Malom Orašju, na mestu gde su šestorica mladića Petar Mitrović (30), Nemanja Stevanović (21), Lazar Milovanović (20), Marko Mitrović (18), Aleksandar Milovanović (17) i Nikola Milić (15) ubijeni, a gde se inače, sada nalazi spomenik u njihovu čast.

Samo sat vremena kasnije, parastos za žrtve iz Dubone služio se u crkvi Svetog Simeona Stolpnika, a potom i na seoskim grobljima, kada se i na ovom mestu okupio veliki broj meštana uz porodicu i bliske prijatelje stradalih iz ovog sela kod Mladenovca, koji su u suzama dočekivali najbliže.

Uz prisustvo nekoliko svešetenika, u Duboni je zavladao muk ispred spomenika Dalibora Todorovića (25), a nešto ranije tog dana održan je i pomen stradalima Milanu (21) i Kristini Panić (19).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter