Izvor: Kurir
27.04.2024 u 21:09
1

NAJŽEŠĆI OBRAČUN NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Kako je umro organizator Arkanovog ubistva? AUDI SMRTI BIO BRŽI, znao da nema puno šansi

18. januar 2000. godine – Trostruko ubistvo u Interkontinentalu i likvidacija Željka Ražnatovića Arkana, nekrunisanog šefa srpskog podzemlja. U Srbiji je nastao muk, među mafijašima strah. Klupko je počelo ubrzo da se odmotava.

Mesec dana kasnije usledilo je krvavo proleće.

– Skole je inače bio jedan od tih žestokih momaka beogradskog asfalta, gore onog dela, Miljakovac i tako dalje. Naprosto bavio se svim i svačim. Bavio se i tim svojim prljavim zanatom. Činjenica jeste da je njegova likvidacija u javnosti, a i u podzemlju vezivana za to što je neko njega povezao sa likvidacijom Željka Ražnatovića Arkana. Tada se pričalo u podzemlju da je formirana grupa Arkanovih osvetnika i da su oni jednog po jednog ubijali – rekao je Božidar Spasić, nekadašnji operativac SDB-a.

Ubijeni su Radoslav Trljać, Bata Trlaja, Branislav Lainović Dugi i Zoran Davidović Ćanda. A onda je raznet hodnik u zgradi Zorana Uskokovića Skoleta. Osvetnici su već pratili svaki njegov korak. Uskoković je znao da je njegovo ime na listi smrti. Pokušao je da se odbrani uz pomoć medija:

„Nisam imao nikakav motiv da ubijem Arkana. Nema dokaza za to. Bavim se gradnjom objekata u Švetskoj i Španiji. Kao organizator ubistva u Interkontinentalu pomenut sam bez ikakvog razloga, jer poznajem neke od mladića umešane u zločin. Pošto nisam ni fudbaler, ni estradna ličnost da bih se u buduće pojavljivao u medijima, ovako sam samo hteo da pokažem da sam održao reč i došao kući, jer ne postoji razlog da to ne uradim“

Najopasniji egzekutor Sretko Kalinić u knjizi „Zemunski klan – Ko je ko“ otkrio je da je Uskoković vozio blindirani automobil. Zbog toga je rešio da uzme ručni bacač „zolju“.

„Deset puta sam razvlačio Zoksa na Košutnjaku i Bežaniji, ali baš kada sam ga čekao, nije ga bilo. Jedino na tim mestima je bilo sigurno da neće stradati niko nedužan“, rekao je Kalinić.

Tog 27. aprila 2000. godine, Zemunci su dobili informaciju da je Skole stigao u tržni centar Vidikovac sa običnim Audijem A4. Uskoković je bio opušten, praktično je zaboravio da više nije u blindi.

„Dušan je vozio ludački brzo“, otkrio je Kalinić. Za samo nekoliko minuta stigli su na Vidikovac. Skole je sa dva pripadnika obezbeđenja seo u svoj auto, a sa egzekutorima se sreo na prvoj raskrsnici.

Skole je tada spazio Audi smrti. Znao je da bez blinde nema puno šansi. Egzekutori su imali duge cevi, a on i njegova pratnja samo pištolje. Sve je trajalo minut i po, a kasnije Sretko Kalinić ispalio je smrtonosne hice.

Usledile su ratne scene. Skoletov vozač je nagazio u borbi za život. Kalinić je već rešetao, odmah je likvidirao pripadnika obezbeđenja.

– To je bio jedan od najžešćih obračuna na beogradskim ulicama. Počevši od čuvenih obračuna 90tih godina. Dakle, jedna jurnjava kolima, pucanje, bez obzira da li postoje ljudi negde ili ne, da li se kreću druga vozila. Jednostavno, ubice su u tom momentu donele odluku da Skole mora biti likvidiran. Dakle, bez obzira što je uspeo da beži kolima, što su pružali otpor pištoljima, definitivno to je jedan od najžešćih obračuna koji se dogodio u Beogradu u tim devedesetim i kasnim godinama, koji je podsećao i vratio Beograd na one čikaške ulice iz čuvenih čikaških vremena i američkih gangstera – istakao je Spasić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NAJŽEŠĆI OBRAČUN NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Kako je umro organizator Arkanovog ubistva? AUDI SMRTI BIO BRŽI, znao da nema puno šansi”

  1. Are you looking for a capable finance company to fund your business project?

    We are aware of the challenges of finding a reliable financial partner, and we are here to offer you with the most suitable solution for your business.

    Our team of experts can provide you with the most suitable loan package to meet your need.

    Kind Regards,
    Laura Cha
    Customer Service Representative

    Contact info:
    Skype:ID:live:.cid.c25a1f8b0fdaab04
    Phone:+85223194662
    info@financeworldwidehk.com

    Unsubscribe here if you don’t wanna receive these great offers: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdx-LI-ETiB-g37_ijIRHfBNhu__c-Go1dyOyZ_zU_pgeYTEg/viewform?usp=sf_link
    910 Orphan Road, Hempstead, New York, US, 54913

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter