Izvor: Kurir
10.05.2024 u 17:36
0

ZVICER NAREDIO BELIVUKU I MILJKOVIĆU DA UBIJU LJEPOJU: Tužilac traži da se kavčanima „spoje“ ubistva i šverc 743 kg kokaina

Početak suđenja Kotoraninu Radoju Zviceru i pripadnicima njegove kriminalne organizacije koju Specijalno tužilaštvo Crne Gore tereti za više teških krivičnih dela danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 12. jul. Pored Zvicera, na optužnici su policajac Ljubo Milović, službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan i Petar Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Sudija Nada Rabrenović je odložila ročište kako bi do narednog zakazanog termina odlučila o predlogu Tužilaštva da se ovaj predmet spoji sa predmetom u kome su Zvicer, Milan Vujotić, Slobodan Kašćelan, Dragan Knežević i Igor Božović optuženi za šverc 743 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Holandiju.

Spajanje postupaka danas je zatražio specijalni tužilac Zoran Vučinić jer se, kako je naveo, osim što postoji međusobna veza između okrivljenih, u obe optužnice egzistiraju zajednički dokazi – Skaj komunikacije dodajući da su krivična dela počinjena u istom vremenskom okviru.

Prema navodima optužnice protiv Zvicera i njegove grupe koja je podignuta 30. decembra 2022. godine ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i osim u Crnoj Gori delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Optuženi se terete za više teških krivičnih dela kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja. Prema navodima optužnice, Zvicer se, između ostalog, tereti i da je početkom novembra 2020. godine naložio ubistvo Milana Ljepoje koji je učestvovao u organizaciji pokušaja njegove likvidacije u Kijevu.

„Pink panter“ Milan Lepoja zverski je ubijen 9. decembra 2020. godine kada su ga pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića prvo namamili u kuću u beogradskom naselju Ritopek.

Prema pisanju beogradskih medija, Ljepoja je 8. decembra ostavio telefon kod kuće, pozvao taksi i otišao u nepoznatom pravcu, a tokom istrage saznalo se da je otišao na dogovoreni sastanak sa pripadnicima klana Belivuk-Miljković.

Poneo je sa sobom specijalni mobilni koji je koristio za komunikaciju sa određenim ljudima.

Ispostavilo se da je Ljepoja namamljen i ubijen u glavnom Belivukovom „šteku -kući strave“ u Ritopeku.

Dejan Tešić sačekao je Ljepoju kod stanice Lasta i „pasatom karavan“ ga dovezao u štek kuću, iz koje nikada nije izašao. U zloglasnoj kući u Ritopeku, srpska policija je pronašla biološke tragove Milana Ljepoje, kao i dugme farmerki „dizel“ koje je nosio na dan nestanka.

Specijalno tužilaštvo je po nalogu glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića u maju ponovo formiralo predmet protiv ove grupe po materijalu Evropola i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021. godine.

Na osnovu tih podataka je u Crnoj Gori otvorena afera o potencijalnoj umešanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter