Izvor: Alo.rs
25.11.2023 u 09:20
0

IZRAEL NE ODUSTAJE OD UNIŠTENJA HAMASA: Portparol: Naše snage koriste primirje da se pripreme za sledeću fazu rata

Izraelske odbrambene snage (IDF) koriste četvorodnevno primirje sa palestinskim militantnim pokretom Hamas kako bi pripremile sledeću fazu svoje operacije u Pojasu Gaze, rekao je danas portparol IDF Danijel Hagari.

HAMAS POSLAO VAŽNO PISMO IZRAELU: U kancelariju Netanjahua stigla specijalna pošiljka, a evo o čemu je reč

„Tokom dana primirja IDF će završiti pripremu i spremnost za naredne faze rata“, rekao je Hagari na redovnom brifingu za novinare.

Nakon današnjeg oslobađanja 13 izraelskih i 11 stranih talaca, on je naveo da su svi podvrgnuti medicinskoj proceni i da im životi nisu u opasnosti, prenosi Džeruzalem post.

Hagari je dodao da je povratak talaca „moralna dužnost“ Izraela i da „ne smemo zaboraviti da svako od njih još uvek ima člana porodice ili rođaka koji je ubijen, ili je u zatočeništvu u Gazi“.

U vezi sa sporazumom o prekidu vatre sa Hamasom i dodatnim taocima koji bi trebalo da se vrate u narednim danima, Hagari je rekao da je ovo tek početak.

„Mi smo na početku procesa i spremamo se da nastavimo sa sprovođenjem dogovorenog plana za povratak talaca“, rekao je portparol IDF-a.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter